Teorie velkého třesku: Vzpomínáme na dvanáct let s partičkou geeků

Teorie velkého třesku: Vzpomínáme na dvanáct let s partičkou geeků | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 15 obrázků
S koncem dvanácté série přišel zároveň konec celého populárního seriálu. Co nám léta strávená s Leonardem, Penny, Sheldonem a ostatními dala?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

V průběhu dvanácti sérií měli tvůrci opravdu dostatek času dát jednotlivým hrdinům solidní příběh. A vzhledem k tomu, že všechny postavy jsou rozmanité jak paleta šíleného malíře, prostor pro jejich vývoj byl vesmírný. Raj se v průběhu seriálu naučil mluvit se ženami, aniž by u toho pozřel kapku alkoholu, ovšem pravou lásku nenašel a uvědomil si, že skutečná láska je ta, kterou má v okruhu svých nejlepších přátel. Howard se z úchyláka, který balí ženy pomocí více jazyků a vůbec všemi možnými způsoby, vypracoval na hlavu rodiny a otce dvou dětí poté, co poznal slušnou (někdy) dívku Bernadette (Melissa Rauch) s tak vysokým hláskem, že trhá uši všem psům v Pasadeně. Mikromanžel pro mikrobioložku.

Leonard se oženil s Penny, kterou v podstatě udolal, má dítě na cestě a ještě k tomu se dokázal smířit se svou studenokrevnou matkou, která na něm prováděla výzkumy spojené s mateřstvím, jejichž výsledky poté prezentovala ve svých knihách. Z Penny se kromě manželky Leonarda stala vedoucí prodeje léčiv, což je pro ženu, která vyrůstala na farmě a její vzdělání se omezovalo na počítání objemu skleničky vína, docela slušný posun. No a Sheldon postupně pochopil koncept lásky, oženil se neurobioložkou Amy (Mayim Bialik), která jej naučila, jak být lepším člověkem a získal vysněnou Nobelovu cenu, což byl vrchol celého seriálu. 

Teorie velkého třesku si zaslouží místo mezi nejpozoruhodnějšími seriály všech dob. Přinejmenším proto, jak dokázal zaujmout diváky, kteří se uměli s ztotižnost s postavami nebo se světem, ve kterém tyto postavy žijí. Vědecké vtipy byly něčím originálním, co televize v té době běžně nepřinesla a seriál hýřil horou nápadů. Spousta z nich se stala legendárními. Herci své postavy v tomto světě dokázali ikonizovat. Jim Parsons se stal Sheldonem a byla to pro něj životní role, která mu přinesla i řadu televizních ocenění a společně s dalšími hvězdami seriálu i astronomický honorář. Kaley Cuoco se v Penny našla a dokázala, že komedii zvládá bravurně. Kunal Nayyar mohl naplno využít své zkušenosti jako stand-up komik. Mayim Bialik zahodila krásu pro ztvárnění Amy. Všichni pro tento projekt dýchali a fanouškům po skončení nezbývá než poděkovat a aplaudovat. 

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu