Lovecraft Country : V traileru na sérii od tvůrce kultovního hororu Uteč čelí hlavní hrdina monstrům i rasismu

Lovecraft Country : V traileru na sérii od tvůrce kultovního hororu Uteč čelí hlavní hrdina monstrům i rasismu | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 16 obrázků
Jordan Peele chystá další hororou podívanou se sociálním přesahem.

Jordan Peele byl původně známý spíše jako komik a proto bylo vcelku překvapením, že jako režisér zaštítil horor Uteč/Get Out. A přestože šlo o jeho režisérský debut, zabodoval a zabodoval hodně. Nejen, že se z Uteč stal finanční hit (více než 255 milionů dolarů tržby při rozpočtu 4,5 milionu dolarů), ale také miláček recenzentů a publika díky tomu, že film nebyl klasickým hororem, ale měl i silný sociální přesah. 

Lovecraft Country: Očekávaná hororová série se poodhaluje v prvním traileru
 

Netradiční podívanou byl i Peeleův následující film My, který byl opět označován jako horor, ale ne úplně tradiční. Je pravda, že ne všem se v tomto případě režisér trefil do chuti, ale rozhodně se dá o filmu prohlásit, že nejde o nějakou brakovou hororovou podívanou. 

A to snad bude platit i pro seriál Lovecraft Country, který Peele produkuje a připravuje pro HBO. Jako inspirace posloužila stejnojmenná kniha Matta Ruffa a hlavním hrdinou je Atticus Black (Jonathan Majors), který pátrá po svém zmizelém otci v Americe padesátých let minulého století, kde musí čelit nejen útokům rasistů, ale také děsivým monstrům. 

Zní to jako podivná kombinace, ale pokud si pustíte trailer, tak pravděpodobně začnete věřit tomu, že by to mohlo fungovat. V první řadě je vidět, že se nešetřilo na vizuálech, obrazově se trailer rozhodně nemá za co stydět a snese srovnání s mnoha filmovými projekty. Působivá je také atmosféra, kdy není jasné, zda jsou větší netvoři lidé nebo děsivá monstra. Přičtěte si zajímavé herecké obsazení a také údernou hudbu a dojdete k názoru, že HBO má zaděláno na slušný hit.

Premiéra se odehraje v srpnu tohoto roku.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu