V čase protestů proti policejní brutalitě Hollywood ruší policejní série

V čase protestů proti policejní brutalitě Hollywood ruší policejní série | Fandíme seriálům
A&E
Zobrazit další 4 obrázky
Policejní docu-reality show se ve Spojených státech ruší. Pravděpodobně s definitivní platností. 

Po koronavirové krizi zasáhly celé Spojené státy americké rozsáhlé protesty a nepokoje, které reagují na násilnou smrt George Floyda z rukou minneapoliské policie. Protestující se snaží upozornit na policejní brutalitu spojenou se systémovým rasismem, který je v americké společnosti hluboce zakořeněn. Hollywood už reagoval dočasným stažením některých snímků s rasovou tématikou a rasistickým podtextem, jako například oscarovou klasiku Gone With The Wind z platformy HBO Max.

Lovci přízraků: Oblíbená reality show se dočká vzkříšení
 

Na zjitřenou společenskou atmosféru reagují i televizní stanice, které ruší své policejní reality show. Jako první byl stanicí Paramount Network zrušen dlouhá léta běžící pořad Cops (u nás známý jako Policie v akci USA). Ten se začal vysílat už v roce 1989 na televizi Fox, před šesti lety byl obnoven u Paramountu. „Policie v akci USA není možná zhlédnout na Paramount Network, v tuhle chvíli neplánujeme obnovení pořadu,“ řekl pro server Deadline mluvčí stanice. Cops se ve Spojených státech těšili velké popularitě, od premiéry bylo odvysíláno celkem pětadvacet sérií. Po obnovení se stihlo do letošního roku odvysílat dalších sedm řad, 33. série měla mít premiéru tento týden.

Pozastavení se dočkala i jiná policejní reality show Live PD, který odstartovala na stanici A&E v roce 2017. Zrušení přišlo po vzájemné domluvě stanice s produkční společností MGM’s Big Fish Entertainment, taktéž v reakci na nepokoje a protesty. Stanice se pro Deadline vyjádřila takto:

„Nacházíme se v kritické době dějin naší země, a proto jsme se rozhodli pozastavit produkci Live PD. Rozhodneme se, jestli je v této době bezpečné vyprávět příběhy lidí z komunity, stejně tak jako příběhy policistů, kteří by jim měli pomáhat. Hodláme se sejít s členy komunity, s vůdci za lidská práva i členy policejního oddělení.“

Pořady jako jsou Cops nebo Live PD se inspirovala i lokální televize Prima, která od roku 2017 vysílá pořad Policie v akci.

Zdroj: Deadline (1); Deadline (2)

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu