Zaklínač: Autorka seriálu záměrně mezi scenáristy nechtěla znalce předlohy

Zaklínač: Autorka seriálu záměrně mezi scenáristy nechtěla znalce předlohy | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
Natáčení druhé řady úspěné fantasy by mohlo být obnoveno nejpozději v srpnu.

Zadaptovat kultovního knižního Zaklínače od polského spisovatele Andrzeje Sapkowského se po dlouhou dobu považovalo za velký a těžký oříšek. Lošnkému seriálovému zpracování z dílen Netflixu se to však vesměs obecně podařilo velice dobře, přestože se samozřejmě o stoprocentně věrnou adaptaci nejednalo. O celém procesu adaptaptování a tvorby scénáře se nedávno rozpovídala showrunnerka seriálu Lauren S. Hissrich. A její poslední vyjádření vás nejspíše překvapí. 

Při výběru scenáristického týmu se totiž kromě jiného zaměřovala na jednu podstatnou věc - nechtěla v něm žádné velké znalce původní předlohy. Důvodem bylo prý především to, že ze seriálu jednoduše nechtěla udělat stoprocentní adaptaci, která by na obrazovku přinesla naprosto vše z originálního díla. Scenáristé byli samozřejmě s předlohou velice dobře seznámení, četli ji a k celému žánru měli vztah. Autorka však jednoduše hledala tým, který dokáže respektovat knihu, ale zároveň umí přinést i nové nápady. Takový, který má k celému světu blízko, ale nebojí se ho zpochybňovat.

Zaklínač: Výtvarné návrhy zachycují vznik nejrůznějších fantasy postav
 

Seriál měl v tuto dobu původně velice pomalu mířit ke konci natáčení druhé řady, vlivem koronavirové pandemie však musela být produkce v březnu zastavena. Vzhledem k tomu, že Velká Británie, kde natáčení v tu dobu probíhalo, začala zahraničním štábům opět otevírat své brány, se začalo spekulovat o tom, kdy by se mohly obnovit právě i práce na Zaklínačovi. Podle nových zvěští by to mohlo být relativně brzy. Nejpozději by podle všeho měla produkce znovu začít v prvním srpnovém týdnu. 

Jistým menším potvrzením je i nedávný příspěvek na Instagramu představitele Geralta, Henryho Cavilla, který sdílel, že se po karanténě vrací do posilovny. Nejspíše právě kvůli brzkému obnovení natáčení.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hello, Old friend.

Příspěvek sdílený Henry Cavill (@henrycavill),

Zdroje: Redanian Intelligence, ComicBookMovie

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 7

Mysule | 17.06.2020 11:22
Karel: Podle mě ani ten rozpočet tam vidět není. CGI většinou bije do očí, kostýmy nedotažené a od pohledu laciné, jak kdyby to spíchli nějací amatéři na fantasy LARP z toho, co zrovna našli doma. Spousta cosplayerů má daleko hezčí a promakanější kostýmy.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu