Kvůli pandemii se pozdrželo uvedení až 60% televizních seriálů

Kvůli pandemii se pozdrželo uvedení až 60% televizních seriálů | Fandíme seriálům
AMC
Zobrazit dalších 12 obrázků
Část seriálů se zdrží, část uvidíme až příští rok, část je zrušená úplně.

Koronavirová pandemie se na celém televizním průmyslu velice silně podepsala, asi nejvýrazněji pak v podobě hromadného pozastavování produkcí po celém světě a s ním spojeného odkládání premiér. Asi všem bylo jasné, že bude letošní rok tím pádem na seriálové novinky chudší, přesná čísla však neexistovala. Tedy až doteď. Nová analýza společnosti Ampere Analysis ukázala, že vynucené odsunutí potká nadpoloviční část televizní tvorby.

Koronavirus by mohl razantně změnit přístup, jakým studia přistupují k natáčení seriálů
 

Konkrétně odhalila, že až 60 % všech seriálů muselo přesunout svou premiéru. Až 10 % projektů pak bylo vinou koronavirové krize zrušeno úplně. Během zbytku roku by mělo být uvedeno asi o 5-10% nových počinů měsíčně méně, než bylo původně v plánu. Asi u poloviny projektů, které měly na druhou polovinu roku naplánovanou premiéru, hrozí zdržení. Dalších 5-10% projektů, které měly být uvedeny ve druhé polovině letošního roku, nejspíš bude také zcela zrušeno. V období od března do května byla uvedené asi poloviční množství seriálů oproti stejnému období v předchozím roce. Za stejné období televizní a streamovací společnosti objednaly asi o 40% méně nových scénářů, než v předchozím roce.

Všechno bude mít dominový efekt. Premiéry se budou odkládat a bude se objednávat menší množství novinek, protože produkční společnosti nejprve dokončí projekty, jejichž tvorbu pozastavila pandemie. Snížené množství seriálů na trhu tak budeme pozorovat ještě hodně dlouhou dobu, než se situace zcela vyrovná. Předpokládá se, že díru na trhu by mohlo zaplnit větší množství reality show a podobných projektů, které by dle aktuálních odhadů měly být schopné obnovit výrobu v plné míře ještě před koncem roku.

V galerii naleznete některé z největších seriálů, které byly koronavirem postiženy.

Titulní fotografie je ilustrační.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu