Umbrella Academy: První názory na druhou řadu komiksové bizarnosti a úvodní scéna

Umbrella Academy: První názory na druhou řadu komiksové bizarnosti a úvodní scéna | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 18 obrázků
První řada se dočkala veskrze pozitivního přijetí, nebude druhá zklamáním?

Rovnou nabídneme odpověď, ne, nebude. Dokonce se z prvních reakcí zdá, že by mohla být ještě více chválena, než první řada. A to očekávání nebyla malá, první řada The Umbrella Academy byla hodnocena dobře a šlo o jeden z nejúspěšnějších projektů na Netflixu minulého roku, takže laťka byla nasazena vysoko. A vypadá to, že se ji tvůrcům podařilo překonat. 

The Umbrella Academy: Karanténní video s hlavními hvězdami a datum premiéry 2. řady
 

Nepřekvapivě se díky své bizarnosti The Umbrella Academy nevyhýbá srovnávní s povedenou DC sérií Doom Patrol. Obě mají společné to, že nabízejí svérázné postavy a v případě druhé řady The Umbrella Academy je chváleno to, že byť jsou velmi unikátní, tak u každé z nich je patrné, že je zakotvena v realitě.

Ve spojení s postavami jsou recenzenti obvykle velmi potěšeni nováčky, jejich ztvárněním i tím, jak jsou zakomponováni do příběhu s tím, že pokud je o "staré známé" z první řady, tak tentokrát je mezi ně pozornost obvykle rozdělena spravedlivě a nesoustředí se jen na pár vybraných jedinců. 

Podle hodnotících seriálu prospělo to, že se vydal se do minulosti, což poskytuje prostor pro zaměření na celospolečenské témata, která jsou prezentována s rozmyslem a určitou hloubkou, ale aby to nebylo příliš vážné, nechybí druhé řadě výrazná rozvernost, pestrobarevnost a humor. Současně ale nepostrádá silný emotivní náboj, který je ještě intenzivnější než v první řadě.

Na druhou stranu se ozvalo i několik kritických hlasů, které tvrdí, že seriál se občas drží zbytečně zpátky a naplno nevyužívá svůj potenciál být jednou z nejbizarnějších komiksových sérií současnosti a podle některých recenzentů má druhá řada spoustu dobrých nápadů, které ale z nějakého důvodu někdy nedotáhne do konce. 

Dobrou zprávou ale je, že převládají pozitivní recenze, během přípravy příspěvku bylo na agregátoru recenzí RottenTomatoes 93 % recenzí kladných (v případě první řady to bylo 75 %) a průměrné hodnocení je 8,48 z 10 (7,2 z 10).

Premiéra druhé řady pro širší veřejnost probíhá už dnes, 31. 7. 2020. Takže jestli jste se už během parného dnes stačili dostat k televizi, dejte vědět, jak se druhá řada povedla podle vás.

Zdroj: RottenTomatoes

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu