Zaklínač: Představitelka Yennefer si při natáčení poranila záda

Zaklínač: Představitelka Yennefer si při natáčení poranila záda | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
Natáčení první řady Zaklínače bylo pro herečku Anyu Chalotru velmi náročné.

První série fantasy seriálu Zaklínač byla plná vizuálních efektů, ale zároveň vyžadovala i nemalé fyzické úsilí od ústředních herců. Herečka Anya Chalotra, která v seriálu ztvárnila mocnou čarodějnici Yennefer, se sice nemusela naučit ohánět mečem jako Henry Cavill, ale její prvotní seriálová podoba zapříčinila herečce nemalé fyzické problémy.

Zaklínač: Kolik stojí natáčení výpravného seriálu
 

Než se z Yennefer stala čarodějnice, tak byla (ne)obyčejnou venkovankou narozenou s mnoha fyzickými deformacemi, jako zkroucenou páteří, hrbem a neforemnou čelistí. Z důvodu jejích postižení byla Yennefer zneužívána svou rodinou a její otec obviňoval její matku, že za všechno zlé může její částečně elfský původ. Až díky čarodějnickému výcviku v Aretuze a zdokonalení kouzelnických schopností se Yennefer zbavila fyzických postižení a herečka se mohla divákům představit v celé své kráse.

Do té doby musela Anya Chalotra nosit různé tělesné náhrady včetně postroje na záda, který simuloval její zkroucenou páteř a hrb. Tento postroj vyžadoval, aby herečka udržovala určitý postoj po několik hodin během natáčení, což vyústilo v poranění hereččin zad. Anya Chalotra se o svém poranění rozpovídala v rozhovoru pro deník Metro. Herečka řekla, že tato nepohodlná pozice zapříčinila zkřížení zádových nervů, a tak musela během natáčení chodit na masáže, aby se zbavila bolesti.

Chalotra si ovšem na své poranění nestěžuje a myslí si, že tvůrci zvolili pro prvotní vzezření Yennefer správný postup, i přesto, že měla několik fyzických obtíží. Naštěstí pro herečku, postava Yennefer se poměrně brzo v průběhu první série zbavila fyzických abnormalit, takže herečka nestrávila v nepřirozené poloze ani polovinu ze všech natáčecích dnů.

Zdroj: Screenrant

Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 4

Magda | 29.08.2020 01:21
No jo, omlouvám se. On šermířský styl za Jindřicha VIII je trošku jiný něž ten furdíko-zaklínačský. Někde jsem četla, že Cavill musel natrénovat i trošku baletu na všechny ty piruety. A, pravda největší, článek byl o Yennefer, ne o šermu.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu