Přátelé: Herci i léta po skončení seriálu dostávají ročně miliony

Přátelé: Herci i léta po skončení seriálu dostávají ročně miliony | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit dalších 11 obrázků
Na kolik si přijdou herci z populárního sitcomu Přátelé více než 15 let od skončí seriálu a kolik společnost Warner Bros. ročně za celou značku inkasuje.

Ústřední šestice herců z jednoho z nejpopulárnějších sitcomů všech dob si díky licenčním poplatkům a dohodám o prodeji seriálu dalším světovým stanicím stále vydělává velmi slušné peníze. Přátelé skončili již před 16 lety, ale jejich popularita je stále enormní, což dokládá i částka půl miliardy dolarů za licenční práva na dobu pěti let, kterou se neostýchala zaplatit americká služba HBO Max.

Kdyby byli Přátelé natočeni dnes, tak by podle Lisy Kudrow herecké obsazení nebylo celé bílé
 

Přátelé debutovali v roce 1994 a po dobu jedné dekády vyprodukovali 236 epizod. Během první série si titulní herci přišli na 22,5 tisíce dolarů za epizodu. Ve druhé sezóně se již příjem za jeden díl vyšplhal na 40 tisíc a s každou další sérií výdělek pro šestici herců postupně stoupal. Ve třetí sérii si herci přišli na 75 tisíc a ve čtvrté o dalších deset tisíc víc. Během šesté sezóny byl plat za epizodu 125 tisíc dolarů a u sedmé a osmé řady už herci dostávali monumentálních 750 tisíc za díl.

U finálních dvou řad se příjem vyšplhal na jeden milion dolarů za díl, což v době podepsání smluv učinilo s Jennifer Aniston, Courtney Cox a Lisy Kudrow nejlépe placené herečky té doby. I přesto, že si herci v době seriálu přišli na šílené množství peněz a jen během poslední řady každý dostal 22 milionu dolarů, tak herecký ansámbl dostává výplatní pásky ještě dnes.

Dle zprávy deníku USA Today z roku 2015 studio Warner Bros. vyplácí hercům 20 milionů dolarů ročně, což znamená, že každý z herců si ročně přijde na 3,3 milionu dolarů (v přepočtu 76,9 milionu korun). Peníze herci získávají na základě smluv o licenčních poplatcích, které podepsali během natáčení seriálu. Částka vypadá neuvěřitelně, ale těchto 20 milionů pro šestici herců činí pouze 2 % zisku, které každoročně studio Warner Bros. utrží za merchandising a různé kontrakty, např. za práva na vysílání. Ano, skutečně si Warneři přijdou ročně díky sitcomu, který skončil před 16 lety, na šílenou částku jedné miliardy dolarů.

Vyjma toho, že herci každý rok fasují “tyto drobné“, si díky připravovanému (a kvůli pandemii koronaviru odkládanému) speciálu každý přijde v dohledné době jednorázově na 2,5 milionu dolarů. Ve speciálu se má vrátit všech šest přátel, tedy Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisy Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry i David Schwimmer

V galerii níže si můžete prohlédnout, jak oblíbení herci vypadají dnes.

Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu