Teorie Velkého třesku: Leonardovy brýle měly po celých 12 let kuriózní vlastnost

Teorie Velkého třesku: Leonardovy brýle měly po celých 12 let kuriózní vlastnost | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Filmový efekt, kterého si snad nikdo nevšiml, vymyslel pro potřeby natáčení sám Johnny Galecki, představitel mladého vědce.

Ke každé hlavní postavě Teorie velkého třesku patří nějaký specifický módní doplněk. Rajesh má své svetrové vesty, Howard roláky a variaci přezek na opasek, Sheldon nosí téměř zásadně superhrdinská trička a Leonard (s tváří Johnnyho Galeckiho) obvykle nosí mikinu s kapucí a k jeho vzhledu také neodmyslitelně patří černé hranaté brýle s tlustými obroučkami. Sám herec ale problémy se zrakem nemá, když tedy probíhaly zkoušky na pilotní epizodu, nosil Galecki brýle s obyčejnými (nedioptrickými) skly. Kameramani se ale potýkali s menšími potížemi, které právě Leonardovy brýle způsobovaly.

Teorie velkého třesku: Kdo si také málem zahrál Leonarda
 

Herec v rozhovoru pro Huffington Post přiznal, že tvůrci po něm požadovali, aby si na samotné natáčení brýle sundal. Problémem bylo, že Johnny Galecki musel často promlouvat ke svému hereckému kolegovi Jimu Parsonsovi, který je značně vyšší. Galecki tak musel zvedat hlavu a falešné čočky odrážely světla na place a hercovi nebylo mnohokrát vidět do očí. Herec odmítl možnost, že by brýle jeho postava neměla. „Řekl jsem, ‚Ty brýle si nesundám, chci, aby je Leonard měl,‘“ načež herec jednoduše vyloupl falešná skla z brýlových obrouček.

Jednoduché řešení přineslo kýžený efekt a diváci chybějící skla ani nezaznamenali.  

Pokud jste měli postavu experimentálního fyzika Leonarda Hofstadtera rádi, připomentě si jeho nejlepší momenty. V galerii můžete detailně zkoumat Leonardovy brýle. Vidíte někde skla?

Zdroj: Huffington Post

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu