M*A*S*H: Radar byl k pomilování, jeho představitel na facku

M*A*S*H: Radar byl k pomilování, jeho představitel na facku | Fandíme seriálům
20th Television
Zobrazit dalších 14 obrázků
Gary Burghoff si příliš přátel v rámci natáčení seriálového hitu neudělal.

V kultovním seriálu M*A*S*H (1972-1983) se objevila celá řada nezapomenutelných postav, přičemž mezi ty nejoblíbenější a nejmilovanější bezesporu patřil Walter "Radar" O'Reilly s tváří Garyho Burghoffa. Sympatický, nevinný a schopný úředník mobilní lékařské jednotky byl fakticky pomyslným šéfem útvaru, když díky němu vše fungovalo v rámci možností uspokojivě. Tenhle skřítek byl na každého milý, staral se o zvířata, miloval komiksové hrdiny a dokázal sehnat prakticky všechno, co bylo během konfliktu v Koreji dostupné. Bohužel, Burghoff samotný rozhodně nepatřil k nejmilejším členům hereckého ansámblu, ba naopak. Prý byl povětšinou tak trošku na zabití.

Burghoff se coby Radar představil již v roce 1970 v celovečerním filmu Roberta Altmana a nakonec byl jediným, kdo se přesunul do seriálové verze. Filmový Radar byl trošku odlišný, když se jednalo temnější a poněkud zahořklou postavu. V seriálu se pak jeho charakter proměnil a z úředníčka jednotky se stal nevinný naiva, který sice neměl výrazné intelektuální předpoklady, ale zase se pyšnil čistým a nezkaženým srdcem. Právě proto jej diváci milovali. Nicméně herečtí kolegové jej zrovna dvakrát nemuseli, respektive s ním absolutně nevycházeli.

20th Television

Burghoff měl údajně pocit, že jdou všichni proti němu, opakovaně chodil pozdě a rozhodně neměl problém s tím rozhazovat kolem sebe neurvalé a necitlivé poznámky. Ve chvíli, kdy se mu hrubost někdo pokusil oplatit, ihned udělal na place i mimo něj scénu. Mike Farrell alias B.J. Hunnicutt o něm řekl, že byl pravděpodobně nejlepším hercem, který v seriálu kdy vystupoval, ovšem i v jeho vyjádření je znatelná jemná nechuť.

Radar v seriálu nakonec pobyl až do roku 1979 a zanechal stopu v celkem 180 epizodách. K odchodu jej dohnal syndrom vyhoření a faktem zůstává, že žádný z jeho dalších návratů na obrazovky se nezdařil. Posléze se Burghoff stáhl do ústraní a odstěhoval se do obytné přívěsu, aby se mohl snáze věnovat milovanému rybaření.

Zdroje: IMDb, MF, MASHfandom , TV's M*A*S*H: The Ultimate Guide Book

Foto: 20th Television

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu