Více než polovina uživatelů Netflixu svůj účet půjčuje někomu dalšímu

Více než polovina uživatelů Netflixu svůj účet půjčuje někomu dalšímu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 4 obrázky
Sdílíte své heslo k Netflixu se svými známými jako to dělá více než polovina uživatelů v USA?

Poslední průzkum odhalil, že více než polovina předplatitelů Netflixu sdílí svá hesla s rodinou a známými, kteří společně nežijí v jedné domácnosti. Streamovací gigant je i přes tohle zjištění stále nejpopulárnější streamovací službou na světě s aktuálně 200 miliony předplatitelů.

Velký přehled toho, které seriály byly v poslední době zrušené, a které pokračují
 

O průzkum se postarala firma Kill The Cable Bill, která vyzpovídala tisícovku předplatitelů Netflixu z USA. Z výsledků vyplývá, že 17.7 % uživatelů sdílí své heslo s přáteli, 25.6 % dává přístupové údaje někomu ze širšího rodinného kruhu a 9.2 % rodičů poskytuje heslo odrostlým dětem, jež s nimi již nebydlí v jedné domácnosti. Pouze 47.5 % uživatelů se nechalo slyšet, že nikomu neposkytují své přihlašovací údaje k Netfixu. Z průzkumu není jasné, kolika lidem předplatitelé sdílí svá hesla a zda se tedy většinou jedná o jednotlivce nebo větší skupiny lidí.

Pokud by se Netflix v budoucnu rozhodl omezit použití hesla na jednu internetovou síť, tak by mnoho lidí pravděpodobně ztratilo přístup. Netflix žádné plány o omezování hesel zatím neuvedl. Ovšem kdyby tento přístup někdy streamovací gigant zvolil, tak by bylo velmi zajímavé sledovat, zdali by počet předplatitelů najednou prudce vyskočil nebo by zůstal podobný.

Jedinou změnou, která postihla uživatele Netflixu v USA, je zvýšení cen předplatného. Předplatné Standard, které umožňuje sledovat programy v maximálně HD rozlišení na dvou zařízeních zároveň, zdražilo z 12.99 na 13.99 dolarů měsíčně. Prémiový plán, jenž umožňuje sledovat programy až ve 4K rozlišení na čtyřech zařízeních současně, zdražil z 15.99 na 17.99 dolarů měsíčně. Pouze základní plán pro jedno zařízení a kvalitu v SD rozlišení nepostihlo zdražování a cena v USA zůstala na 8.99 dolarech za měsíc.

Netflix neuvedl, zda plánuje zdražení i u nás. Pokud by se v nadcházejících měsících rozhodl zdražit i v ČR, tak by se cena za standardní plán, s ohledem na zdražení v USA, mohla z aktuálních 259 Kč zvednout na 289 Kč a u prémiového plánu z momentálních 319 Kč na 359 Kč.

Zdroj: Kill The Cable Bill, The Verge

Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Gardis | 09.11.2020 15:23
Takže genderová neutralita platí i na ruby. V patičce jsem našel toto: Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík. Pokud je toto chyba, tak už nepochybuji o tom, že tento web obsluhují retardovaní ústaváci.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu