Hra o trůny: Tyrion Lannister mohl být původně záporák

Hra o trůny: Tyrion Lannister mohl být původně záporák | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 10 obrázků
Jedna z nejoblíbenějších postav oceňovaného fantasy by si při zachování původních plánů George R.R. Matina nejspíše neudržela divácké sympatie.

Hra o trůny se dodnes řadí mezi nejúspěšnější a nejpopulárnější seriály všech dob, přičemž si dokázala najít miliony diváků po celém světě. Důvodů je samozřejmě celá řada, tím zřejmě nejpůsobivějším aspektem seriálu (a zejména knižní předlohy) je však výborná práce s postavami. Těch hlavních se v příběhu nachází desítky, přičemž každá z nich má poměrně propracovanou povahu a rovněž velkou řadu podporovatelů mezi diváky. Na rozdíl od jiných seriálů by tím pádem byl poměrně těžký úkol najít celkově nejoblíbenější postavu. Mezi žhavé kandidáty však jednoznačně patří Tyrion Lannister (Peter Dinklage).

Hra o trůny: Představitel Ramsayho Boltona vzpomíná na nejhorší den natáčení
 

Ve Hře o trůny je relativně těžké najít vyloženě kladnou postavu, s pár výjimkami je totiž valná většina ústředních hrdinů zodpovědná za ohavné činy a má mnoho vrstev. To platí také o Tyrionovi, nicméně jsme jej také mnohokrát mohli vidět, jak se zachoval laskavě, rozumně nebo dokonce odvážně. A to navzdory tomu, že je po velkou část děje ze všech stran zesměšňován a ponižován. Nebylo tak těžké si pro něj tedy vytvořit sympatie. Původně však mohl být Tyrionův příběh silně odlišný a mnohem temnější.

V jednom z prvotních plánů autora knižní série George R.R. Martina měla být Tyrionova dějová linka podobná jako ve výsledném produktu - mladší syn Tywina Lannistera se měl odcizit od své rodiny a sblížit se se Sansou a Aryou Stark. Nakonec však v původní verzi své příbuzenstvo nezradil. Namísto toho spolu se svým bratrem Jaimem porazil armádu Robba Starka, oblehl Zimohrad a následně rodný hrad Starků spálil na popel. Je otázkou, zda by si Tyrion i po tomto činu vůči protagonistickému rodu udržel divácké sympatie.

Na závěr si ve videu můžete připomenout 10 nejpůsobivějších Tyrionových momentů.

Foto: HBO

Zdroj: ScreenRant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu