Pán prstenů: Herec z filmové trilogie se vyjádřil k chystanému seriálu

Pán prstenů: Herec z filmové trilogie se vyjádřil k chystanému seriálu | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Zobrazit dalších 7 obrázků
Představitel Aragorna z trilogie Petera Jacksona zavzpomínal i na natáčení Společenstva prstenu a vystřiženou scénu s Arwen. 

Už téměř dvě dekády uplynuly od premiéry klasické filmové trilogie Pána prstenů režiséra Petera Jacksona a Amazon nyní pro svou streamovací platformu Prime Video chystá nový seriál zasazený do světa J. R. R. Tolkiena. K seriálu se nyní v během rozhovoru pro NME vyjádřil i Viggo Mortensen, představitel hraničáře Aragorna z filmové trilogie.

Pán prstenů: Do dosud cudné Středozemě podle všeho míří obnažené scény
 

„Že by chtěli být jako Hra o trůny a mít tam jistou úroveň zbytečného násilí? To netuším,“ odpovídal americký herec na dotaz, jestli slyšel, že se mnozí fanoušci bojí, aby seriál nebyl určen výhradně pro dospělé publikum. „Dělá to J. A. Bayona, španělský režisér, který je velice talentovaný. Natáčí na Novém Zélandu, takže mají možnost nechat si poradit od Petera Jacksona, možná mohou využít i členy štábu, kteří pracovali na filmech. Řekl bych, že mají tu nejlepší příležitost udělat seriál správně a mají dobrý příklad, kterým se mohou inspirovat.“

Mortensen tak naráží na to, že volbou Nového Zélandu jakožto natáčecí lokace chtějí tvůrci seriálu jít ve šlépějích filmové trilogie a možná si z ní vzít ty nejlepší prvky. Když už je ale řeč o natáčení na Novém Zélandu, herec v rozhovoru zavzpomínal na přípravy původní filmové trilogie. Přesněji na natáčení Společenstva prstenu. Podle všeho byla vytvořena flashbacková scéna mezi Aragornem a Arwen, která byla přímo převzata z knižní předlohy, ve výsledku se ale nedostala do žádného z dostupných sestřihů filmu.

„Natočili jsme scénu, která byla v podstatě Aragornovou vzpomínkou. Bylo to z doby, kdy se poprvé potkal s Arwen a začal se jí dvořit. Natáčeli jsme to těsně před velkou produkční pauzou, byl jsem už tudíž čerstvě oholený a měl jsem na sobě elfské šaty a měl jsem jiný účes. Snažili se, abych vypadal co nejmladší. Byla to scéna z knihy, ve které Aragorn a Arwen kráčejí po květinové louce. Skutečně nádherná sekvence, ale očividně se nehodila do filmu. Nikdy jsem ji neviděl, ale její natáčení jsem si užil. Bylo by fajn ji ale vidět hotovou, myslím, že se bohužel nedostala ani do rozšířené edice filmu.“

Je jisté, že v už tak dlouhém režisérském sestřihu Společenstva prstenu (228 minut) by se další romantická scéna s Aragornem a Arwen neztratila, jak ale praví herec, zřejmě se do filmu zkrátka nehodila. Ve filmové trilogii se muselo vehementně škrtat, aby alespoň verze pro kina byla se svojí délkou pro diváky stravitelná. Nový Pán prstenů bude mít tu výhodu, že může své rozmanité postavy v rozmanitém světě zkoumat v rámci seriálové délky daleko podrobněji a důkladněji.

Myslíte, že by měl být seriálový Pán prstenů určen spíše dospělému publiku, nebo by se měl zdržet zbytečného násilí a erotiky, pokud nutně neposlouží příběhu? A chtěli byste vidět dodatečnou scénu s mladým Aragornem a Arwen? Hoďte nám názory do komentářů. V galerii si můžete připomenout Vigga Mortensena v roli Aragorna před dvaceti lety, pro porovnání přidáváme i fotky z jeho novějších filmů, jako je Zelená kniha nebo Ještě máme čas (film, který Mortensen poprvé sám zrežíroval).

Zdroj: NME

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu