Disney+ k nám zamíří příští rok, dostaneme i zbrusu novou službu pro dospělé

Disney+ k nám zamíří příští rok, dostaneme i zbrusu novou službu pro dospělé | Fandíme seriálům
Disney+
Zobrazit dalších 5 obrázků
Po dlouhém čekání se jedna z nejrychleji rostoucích streamovacích služeb konečně dostane i do Česka a k tomu nabídne zajímavý bonus.

V USA aktuálně probíhá lítý boj na poli streamovacích služeb, který se však tuzemským končinám doposud vyhýbal. Z největších světových hráčů u nás najdeme pouze Netflix, HBO Go a Amazon, již dlouho pak vyhlížíme příchod dalšího velkého hráče, Disney+. V posledních týdnech to naštěstí vypadá, že by k němu mělo dojít již poměrně brzy. Už v listopadu vyšlo najevo, že se Disneyho vlajková streamovací platforma brzy podívá na sousední Slovensko, příchod do Česka tak očekáváme ve stejné vlně. 

Nově jsme se dočkali oficiálního potvrzení, podle že Disney+ bude do východní Evropy expandovat v roce 2021. Tento termín byl předpokládaný již dříve, tentokrát se nám však dostalo dalších detailů. Kromě samotného Disney+ bude v balíčku zahrnuta i nově vzniklá služba Star. Zatímco se Disney+ obecně soustředí na rodinnou tvorbu, Star nabídne dospělejší nabídku, která bude tvořena především projekty studií 20th Century Studios, Disney Television Studios nebo kabelové stanice FX. Nově by pro platformu měla novinky připravovat také společnost Fox Searchlight, zaměřená na "filmy pro náročné". V zásadě se tedy bude jednat mezinárodní ekvivalent platformy Hulu, kterou Disney provozuje v Americe.

Netflixu roste konkurence s globálními ambicemi
 

Vydání Star je naplánováno na 23. 2. 2021 na Novém Zélandu, v Austrálii, Kanadě a západní Evropě (tedy v místech, kde je již nyní dostupné Disney+) v jednotném balíčku s Disney+, který by se měl zdražit až o 2 € (ve výsledku tedy na 8,99 € měsíčně - přibližně 235 korun). Ve chvíli, kdy se Disney+ dostane i do východní Evropy, bude zahrnuta i Star. Ještě v listopadu se zdálo, že bude Disney+ na Slovensku měsíčně stát 6,99 € (něco málo přes 180 korun), avšak můžeme předpokládat, že to byla právě cena bez zahrnutí Star. Zatímco v USA se ekvivalentí služba Hulu prodává samostatně a třeba v Jižní Americe bude služba Star také provozována samostatně, v Evropě má být neoddělitelnou součástí služby Disney+.

Od rozsáhlé expanze si Disney slibuje zejména masivní nárůst uživatelů. Už na začátku prosince se Disney+ mohlo chlubit více než 86 miliony předplatitelů a hollywoodský gigant by si toto číslo samozřejmě přál ještě navýšit. Na nedávné prezentaci Disneyho pro investory bylo ohlášeno, že se společnost chystá do tvorby pro stream investovat 14-16 miliard dolarů ročně a doufá, že do roku 2024 roce dosáhne až 260 milionů uživatelů. Jen pro srovnání, největší streamovací platforma současnosti, tedy Netflix, se aktuálně může chlubit přibližně 200 miliony uživatelů.

Zdroje: Disney Investor Day, Statista

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Michal | 26.12.2020 01:01
To Slovensko byl fejk
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu