Star Trek už dosáhl neuvěřitelných 800 epizod a filmů

Star Trek už dosáhl neuvěřitelných 800 epizod a filmů | Fandíme seriálům
NBC
Zobrazit dalších 15 obrázků
Sci-fi série Star Trek zaznamenala s koncem roku 2020 impozantní milník v podobě 800 epizod a filmů.

Sci-fi franšíza Star Trek je tu s námi již úctyhodných 54 let a s koncem roku 2020 dosáhla neskutečných 800 epizod a filmů. Celovečerních snímků od seriálového zrodu v roce 1966 vzniklo celkem třináct. Seriálů zatím bylo odvysíláno deset složených z prozatím 37 sérií. O neuvěřitelném úspěchu značky informoval na Twitteru účet @GeekFilter oslavným příspěvkem. Tweet s povedeným plakátem si můžete prohlédnout níže.

Star Trek: Budoucnost je naplánovaná na sedm let dopředu
 

Po úspěchu spojeném s prvním seriálem Star Trek a následnou Novou generací zažila franšíza rapidní pokles popularity na konci 90. let. Star Trek: Voyager, jenž se vysílal v letech 1995 až 2001, nebyl tak oblíbený jako jeho předchůdci a Star Trek si dal na začátku 21. století několikaletou pauzu. Série se následně chopil J.J. Abrams a jeho moderní pojetí z roku 2009 pomohlo opětovnému nastartování značky.

Aktuálně se vysílají čtyři Star Trek seriály, jmenovitě Star Trek: Discovery, Star Trek: Picard, Star Trek: Short Treks a Star Trek: Lower Decks. Mediální korporace ViacomCBS, pod níž spadají mimo jiné studia Paramount a CBS Televsion, plánuje v následujících letech ještě větší rozmach značky v podobě dalších celovečerních filmů i nových seriálů.

Zatím byly blíže představeny dva nové seriály. Titul Star Trek: Strange New Worlds bude sledovat původní posádku Enterprise pod vedením Kapitána Pikea a Star Trek: Prodigy bude animovaná série zaměřená na dětské publikum. Fanoušci by se tak zanedlouho mohli dočkat dalšího milníku v podobě jedné tisícovky epizod a filmů. V galerii si můžete prohlédnout podobu původního Star Treku.

Zdroj: @GeekFilter

Foto: NBC

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Star Trek

07.05.2009 | USA, Německo
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu