Star Trek: Discovery obsadil první transgender a nebinární herce

Star Trek: Discovery obsadil první transgender a nebinární herce | Fandíme seriálům
CBS
Zobrazit dalších 14 obrázků
Vrací se mimozemská rasa Trillů, která se naposledy objevila v roce 1993 v seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět.

Druhá série sci-fi seriálu Star Trek: Discovery skončila slušným cliffhangerem a od jejího posledního dílu odvysílaném 18. 4. 2019 bylo v éteru malinko ticho. Fanoušci již začínali být netrpěliví, naštěstí je tvůrci potěšili krátkým teaserem na třetí řadu, který odhalil, že se jí dočkáme 15. 10. 2020. S blížící se premiérou můžeme také očekávat záplavu novinek. Nedávno bylo odhaleno, která dvě jména rozšíří casting třetí řady. A v tomhle směru Star Trek: Discovery boří hranice a snaží se o větší inkluzivnost. Přivítejte první transgender a nebinární herce.

Prvním přírůstkem do Star Trek rodiny je Blu del Barrio. Del Barrio má za sebou Londýnskou akademii hudby a dramaturgie (LAMDA) a ztvární postavu jménem Adira. Adira je nebinární, vysoce inteligentní, má na svůj věk až nečekanou porci sebejistoty a rychle zapadá do posádky U.S.S. Discovery.

Druhým přírůstkem je Ian Alexander. Ten hraje Graye, prvního představitele rasy Trillů od seriálu Star Trek: Hluboký vesmír  z roku 1993. Trill je hybridní mimozemský druh, ve kterém se kdysi spojil humanoidní hostitel se střevním symbiontem a získává tak vzpomínky a osobnost symbionta a jeho předchozích hostitelů. Symbiont mohl dříve žít v mužském či ženském hostiteli a do Star Treku se tak už v Hlubokém vesmíru devět dostala myšlenka fluidního pohlaví. Gray je empatický, vřelý a dychtiví splnit si svůj celoživotní sen a stát se hostitelem rasy Trill. Bude se ovšem muset přizpůsobit, když se jeho život nečekaně obrátí vzhůru nohama. Ian Alexander je první transgender asijskoamerický herec v televizi. Řada z vás ho může znát také Leva z videohry The Last of Us: Part II.

Obsazení transgender nebinárních herců do nebinárních rolí je v současnosti stále ještě poměrně výjimečná věc, která nicméně plně koresponduje s odvěkým poselstvím Star Treku, který už od začátku usiloval o inkluzi, sounáležitost a toleranci.

Zdroj: Indiewire

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 7

Jakub | 27.11.2020 23:08
S uživatelem Spike na obecné úrovni souhlasím, nicméně o hereckých výkonech Star Trek nikdy nebyl, jako spíš o těch poselstvích.l, které přináší. U výkonů Burnhamové, ale i starého Kirka se musím občas vyloženě smát.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu