Bleskovky: Seriály přinesou vraždy prezidenta, premiéra i kamarádky

Bleskovky: Seriály přinesou vraždy prezidenta, premiéra i kamarádky | Fandíme seriálům
Universal, Netflix, Sony
Zobrazit dalších 14 obrázků
Krátké novinky o remaku Úhlu pohledu, švédské minisérii o atentátu na premiéra či další herecké výzvě Elizabeth Moss z Příběhu služebnice.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Candy

Herečku Elizabeth Moss uvidíme na streamovací službě Hulu v novém projektu. Po oceňovaném seriálu Příběh služebnice, jehož čtvrtou řadu uvidíme v tomto roce, si Moss vyhlédla kriminální limitovanou sérii Candy inspirovanou skutečnými událostmi. Série je zasazena do Texasu v roce 1980 a je založena na skutečném příběhu vražedkyně Candy Montgomery (Elizabeth Moss) a její oběti Betty Gore. Candy měla zdánlivě šťastný život, milujícího manžela s dobrou prací, dceru a syna, pěkný dům na předměstí, tak proč zabila sekerou svou kamarádku z církve? Okolnosti tohoto činu odhalí scenáristka a producentka Robin Veith spolu se scenáristou Nickem Antoscou, jež společně pracovali na kriminální sérii Odhalení.

Příběh služebnice: Čtvrtá řada oceňovaného dramatu v prvním traileru
 

Vantage Point

Akční thriller Úhel pohledu  z roku 2008 se dočká seriálového zpracování. Seriálový remake od stanice NBC má na starosti scenárista původního snímku Barry L. Levy. Film, ve kterém si zahráli Dennis Quaid, Zoe SaldanaForest Whitaker či Sigourney Weaver, vyprávěl příběh pokusu o atentát na prezidenta USA prostřednictvím osmi různých postav. Televizní série půjde ve šlépějích svého předchůdce a na atentát bude nahlížet z pohledu vládních agentů přes civilní informátory až po nevinné kolemjdoucí. Diváci by se měli ocitnout v jedinečné pozici bilancování toho, co se přesně stalo.

Sony
Úhel pohledu

The Unlikely Murderer

Netflix dal zelenou pětidílné sérii o Stigu Engströmovi, muži, který byl označen jako pravděpodobný vrah bývalého švédského premiéra Olofa Palmeho. The Unlikely Murderer pochází od švédské produkční společnosti FLX, která s Netflixem spolupracovala a sériích Tekutý písek a Láska a anarchie. Série bude vycházet ze částečně beletristického příběhu z knihy Thomase Petterssona z roku 2018. V roli Stiga Engströma se představí Robert Gustafsson (Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel). O režii se postará Charlotte Brändström jež mimo jiné zrežírovala dva díly první série Zaklínače.

Netflix
The Unlikely Murderer

Outer Range

O připravovaném seriálu Outer Range jsme vás informovali loni v březnu v souvislosti s obsazením Joshe Brolina do titulní role. Drama od Amazon Prime se bude točit kolem rančera Royala Abbotta (Brolin) bojujícího o svou zemi a rodinu, který objeví nevysvětlitelné tajemství na okraji divočiny ve Wyomingu. Nyní přinášíme zprávy o tom, koho uvidíme po boku Brolina. Obsazení tvoří Imogen Poots, Lili Taylor (V zajetí démonů), Tamara Podemski (Utíkej), Tom Pelphrey (Iron Fist), Lewis Pullman (Hlava 22), Noah Reid (Schitt's Creek), Shaun Sipos (Krypton) a Isabel Arraiza (Driven). Tvůrcem série je debutant Brian Watkins.

Lionsgate
Josh Brolin (Sicario)

Shuggie Bain

První román od Dougalse Stuarta s názvem Shuggie Bain vyšel teprve v únoru loňského roku, ale již nyní se hovoří o seriálové adaptaci. Předloha vypráví o mladém chlapci, který vyrostl v 80. letech ve Skotsku. Jediné, čeho chce titulní Shuggie dosáhnout, je mít normální život, protože je nucen pečovat o svou matku závislou na alkoholu a jeho vrstevníci si ho dobírají pro jeho zženštilé vlastnosti. Román je inspirován autorovým dětstvím v Glasgow. Sám autor předlohy se postará o scénář k televizní verzi. Sérii zaštítí producent Scott Rudin (Tahle země není pro starý). Práva na televizní adaptaci získala produkční společnost A24.

Grove Press
Shuggie Bain

Firefly Lane

Netflix zveřejnil první upoutávku k dramatu Firefly Lane v hlavní roli Katherine Heigl a Sarah Chalke (Ta druhá). Seriál vychází ze stejnojmenného románu z roku 2013 od autorky Kristin Hannah. Série vypráví o vztahu dvou kamarádek v průběhu tří dekád. Synopse od Netflixu zní: Kate a Tully jsou od dětství nejlepší kamarádky, přátelí se desítky let a překonaly spolu spoustu životních zkoušek. Možná je ale navždy rozdělí zrada. Showrunnerkou série je Maggie Friedman (Witches of East End). Premiéra desetidílné první série se uskuteční 3. 2.

Zdroj: Variety, Deadline I, II, III, IV, Netflix

Foto: Universal, Netflix, Sony

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Úhel pohledu

22.02.2008 | USA
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu