Lessons in Chemistry: Po superhrdinském filmu zdvihá Brie Larsson ženský prapor v historickém životopisu

Lessons in Chemistry: Po superhrdinském filmu zdvihá Brie Larsson ženský prapor v historickém životopisu | Fandíme seriálům
Disney
Zobrazit dalších 6 obrázků
Představitelka Captain Marvel ztvární smyšlenou vědkyni, která v 60. letech prorazila do mužská světa.

Držitelka Oscara za Room a představitelka Captain Marvel Brie Larson si zahraje titulní roli v novém dobovém dramatu od Apple TV+. Lessons In Chemistry bude vycházet ze stejnojmenného a zatím nevydaného románu od debutující autorky Bonnie Garmus. Román byl měl vyjít na jaře příštího roku, ale již nyní Apple odklepl celou sérii. Předloha je zasazena do 60. let a vypráví příběh Elizabeth Zott (Brie Larson), která sní o tom, že bude vědkyní, ovšem v době ovládané muži, kteří mají za to, že ženy patří do domácnosti.

Heresy: Tvůrci Příběhu služebnice chystají western s ostrými hrdinkami
 

Když Elizabeth vyhodí z její laboratoře a ocitne se sama v roli matky samoživitelky přijme práci moderátorky televizní kuchařské show. V nové práci začne bořit vytyčené hranice a vzdorovat očekáváním, když skrze svou show začne vzdělávat všechny zanedbávané ženy v zemi, jež byly nuceny vzdát se svých snů a starat se o domácnost. Pořad rychle nabírá sledující a Elizabeth se podaří vytvořit harmonii mezi vařením a její skutečnou láskou - vědou.  

O adaptovaný scénář se postará Susannah Grant, jež byla nominována na Oscara za scénář ke snímku Erin Brockovich. Grant je i výkonnou producentkou projektu spolu s Brie Larson. Herec Jason Bateman a producent Michael Costigan (Ghost in The Shell) produkují Lessons In Chemistry skrze Batemanovu produkční společnost Aggregate Films. Brie Larson si dává od loňského roku menší hereckou pauzu. Vyjma série Lessons In Chemistry, která dorazí nejdříve ve druhé polovině příštího roku, je jejím jediným ohlášeným projektem druhý díl Captain Marvel, který má stanovené české a slovenské datum premiéry na 10. 11. 2022.

Zdroj: Deadline

Foto: Disney

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu