Viktoriánky: Nový výpravný seriál HBO míchá historii a fantazii v novém traileru

Viktoriánky: Nový výpravný seriál HBO míchá historii a fantazii v novém traileru | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 24 obrázků
Nadliské síly, věštby, něco co zavání magií, moderní vynálezy...čekají nás superhrdinky z novověku?

11. dubna dorazí na české HBO nový výpravný seriál Viktoriánky (The Nevers), jenž čerstvě zveřejnil novou upoutávku. Ta blíže rozvádí, jak bude vypadat výlet do viktoriánské Anglie, kde se rozšířili takzvaní „Dotčení“. Vypadá to, že nás čeká sympatický žánrový mix. Začíná to kostýmním historickým dramatem, na to se lepí superhrdinská příchuť (zavání to trošku X-Meny), gotická romance, steampunk… A v nějakém druhém plánu nejspíš bude řešený souboj zkostnatělého patriarchátu s ženami, které jej hrozí zastínit.

Takže rozehrané je to slibně, ale musím se přiznat, že zatím ukázkám chybí nějaký ten X faktor, něco, co by mne vyloženě strhlo. Zajímavé bude také sledovat, zda se na přijetí seriálu nějak podepíší osobní skandály Josse Whedona, který je autorem Viktoriánek a dlouho byl jejich showrunnerem, než se loni na podzim z pozice stáhl.

Oficiální synopse HBO slibuje následující: V posledních letech vlády královny Viktorie je Londýn sužován „Dotčenými“ – osobami, většinou ženami, u nichž se náhle projevily nadpřirozené schopnosti. Některé jsou okouzlující, jiné velmi znepokojivé. Mezi ně patří i tajemná a rázná vdova Amalia Trueová (Laura Donnelly) a geniální mladá vynálezkyně Penance Adairová (Ann Skelly). Stěžejní představitelky této nově etablované třídy vezmou svůj osud do vlastních rukou ve snaze zajistit prostor těm, pro něž v historii, jak ji známe dnes, není místo.

Dále hrají Olivia Williams, James Norton, Tom Riley, Ben Chaplin, Pip Torrens, Zackary Momoh, Amy Manson, Nick Frost, Eleanor Tomlinson nebo Denis O'Hare. Kreativní kontrolu po Whedonovi převzala Philippa Goslett (How to Talk to Girls at Parties). Od 11. dubna bude HBO vysílat s týdenními odstupy prvních 6 epizod, někdy později bude odvysíláno dalších 6 epizod první řady.

Podklady a foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu