Ohnivá křídla: Fantasy série na motivy populárních knížek míří na Netflix

Ohnivá křídla: Fantasy série na motivy populárních knížek míří na Netflix | Fandíme seriálům
Fragment
Zobrazit dalších 11 obrázků
Ava DuVernay, režisérka syrového seriálu Když nás vidí, bude mít pod taktovkou svoji animovanou prvotinu.

Enormně populární dětská fantasy s dračími hrdiny, série Ohnivá křídla, se dočká zfilmování. Zprávy o projektu se poprvé objevily zhruba před rokem, čerstvě bylo oznámeno, že seriál vyrobí Netflix. Ohnivá křídla budou realizovaná jako animák o deseti epizodách. Oznámila to na blogu Netflixu autorka předlohy bestselleru Tui T. Sutherland. Za projektem stojí na Oscara nominovaná Ava DuVernay (Selma, V pasti času) jako režisérka. Ta je podle slov Sutherland někým, kdo „zachraňuje denně svět bez toho, aby k tomu potřebovala proroctví“, a proto doufá, že v jejích stopách půjdou i fiktivní dračí hrdinové.

Předloha pro připravovaný seriál s původním názvem Wings of Fire se sestává ze 14 knižních dílů, rozdělených do tří příběhových oddílů. Každý díl je pak vyprávěn vždy z pohledu jednoho z hlavních dračích hrdinů (Clay, Tsunami, Glory, Starflight, Sunny) z říše Pyrrhia, jež po generace prochází mocenskými rozbroji. Knihy cílí na prepubertální čtenáře, seriál bude tedy podívanou pro celou rodinu a klade si za cíl divákům ukázat, jak naplnit svůj osud. Má se zabývat tématy moudrosti, zázraků, přátelství, komunity, sounáležitosti, ale také předsudků.

Dynamickou adaptaci o deseti čtyřicetiminutových dílech pro Netflix připraví ARRAY Filmworks ve spolupráci se studiem Warner Bros. Animation, které stojí např. za animovanou Harley Quinn. Showrunnery jsou Dan Milano (Glitch Techs), Christa Starr (Mystery Science Theater 3000) a Justin Ridge (Star Wars Resistance). Výkonnými producenty jsou Sam Register, Sarah Bremner a jak Ava DuVernay, tak i autorka předlohy Sutherland.

Synopse první knížky Dračí věštba, která vyšla v roce 2012: Sedm dračích kmenů spolu dlouhá léta válčí kvůli královskému trůnu a dávno ztracenému pokladu. Tajné hnutí pojmenované Spáry míru je rozhodnuté boje ukončit s pomocí dávného proroctví, jež volá po velké oběti. K jeho naplnění je proto shromážděno pět dráčat z různých kmenů, která jsou vychovávána v utajovaných jeskyních, kde se proti své vůli připravují naplnit své poslání – ukončit celosvětovou válku draků.

Zdroje: Netflix, EW, Nakladatelství Fragment

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu