The Undeclared War: Nová série rozpoutá kybernetickou válku

The Undeclared War: Nová série rozpoutá kybernetickou válku | Fandíme seriálům
Paramount Pictures
Simon Pegg hraje ajťáka v Mission: Impossible. Teď se pustí do hmatatelnějších počítačových problémů.

Simon Pegg (Mission: Impossible, Star Trek) a Mark Rylance (Most špionů, Chicagský tribunál) byli obsazeni do šestidílné série The Undeclared War (Nevyhlášená válka). Thriller z prostředí bezpečnostních služeb je zasazený do roku 2024, kdy se v Británii blíží volby. Seriál bude pojednávat o týmu analytiků, kteří se snaží odrazit kybernetický útok na samotný volební systém.

Sérii pro britský The Channel 4 připravil Peter Kosminsky, jehož nejznámějších počinem je historické drama Wolf Hall. Práva jsou postupně rozprodávána na mezinárodní trhy. V dalších rolích vystupují Adrian Lester (Mary Queen of Scots), Alex Jennings (A Very English Scandal), Maisie Richardson-Sellers (Star Wars: Síla se probouzí)a začátečnice Hannah Khalique-Brown.

Natáčení předcházel tříletý výzkum, kdy se Kominskimu a jeho týmu podařilo získat bezprecedentní přístup k bezpečnostním službám v USA i Evropě. To jim dovolilo realisticky vykreslit hrozby, kterým západní svět v kyberprostoru čelí. Série se snaží vykreslit tu nejhorší možnou variantu toho, co by kybernetické útoky mohly způsobit.

Kominski říká, že série má odhalovat, jak probíhá nevyhlášená válka v kyberprostoru. Producent Colin Callender tvrdí, že příběh je současný, provokativní a vykresluje svět, jaký jsme před tím nikdy na kameru ztvárněný neviděli. Dalšími scenáristy jsou Declan Lawn (The Salisbury Poisonings), Adam Patterson (The Salisbury Poisonings) a Amelia Spencer (Dead Birds).

Titulní foto je ilustrační, Simon Pegg v sérii Mission: Impossible (Paramount Pictures)

Zdroj: Slashfilm

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu