Pán prstenů: Manažerka vysvětluje, proč je chystaný seriál tak drahý

Pán prstenů: Manažerka vysvětluje, proč je chystaný seriál tak drahý | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Chystaný seriál ze světa Pána prstenů je dražší, než kterýkoliv jiný. Jak je to možné?

Nedávno filmový svět obletěla zpráva o tom, že nový příběh ze světa Pána prstenů bude nejdražším televizním seriálem v dějinách. Dle dostupných informací by na první sérii mělo být vynaloženo 465 milionů dolarů (podrobnosti zde). Taková částka působí skutečně astronomicky, zvlášť vzhledem k tomu, že první série má jen 8 epizod. Pravda, je možné, že 250 milionů z toho schramstly jen náklady na zakoupení práv. I tak je 215 milionů pořád ohromná suma. Opravdu nás čeká až tak výpravné veledílo?

Zřejmě ne tak docela. Manažerka streamovací služby Amazon Prime Video Jennifer Salke v rozhovoru pro The Hollywood Reporter vysvětlila, že v novinových titulcích samozřejmě suma zní dobře, ale realita je o něco méně bombastická. V částce jsou zahrnuté i náklady na vybudování infrastruktury, která se bude využívat i při natáčení dalších sérií, nejen té první. Další řady tedy zřejmě už budou o něco levnější. Zároveň ale Salke připouští, že v dnešní době je nákup nových atraktivních projektů prostě drahá záležitost, protože se jednotlivé služby o přední látky a tvůrce přetahují. Jennifer připomněla, že kupříkladu Netflix zaplatil nedávno za dvě pokračování detektivky Na nože 469 milionů dolarů. Každá streamovací služba či televizní stanice si musí sama určit, kde je pro ni hranice, za kterou už ve finanční přetahované nechce zajít. A samozřejmě se dopředu doufá, že podobně velkolepé projekty přitáhnou dost diváků k tomu, aby se podobné investice vyplatily.

Nedávno také tým Pána prstenů rozšířil nový režisér Wayne Che Yip. Netrvalo dlouho a k produkci se připojila další režisérská osobnost. Novou posilou je Charlotte Brändström. Zkušená filmařka má na kontě epizody pro Cizinku, Zaklínače, Outsidera či Jupiter's Legacy.

Chystaná série od Amazon Studios přináší na obrazovky vůbec poprvé hrdinské legendy slovutného Druhého věku středozemské historie. Epické drama se odehrává tisíce let před událostmi Tolkienova Hobita a Pána prstenů a zavede diváky do časů, ve kterých byly ustanoveny velké mocnosti, království rozkvétala ke svojí slávě a padala v prach, nečekaní hrdinové procházeli zkouškami osudu, naděje světa visela na vlásku a největší zlosyn z Tolkienova pera hrozil, že schvátí celý svět do temnoty. Příběh začíná v dobách relativního míru a sleduje širokou paletu postav, známých i nových, zatímco zažívají obávaný návrat zla do Středozemě. Osobnosti a království z hloubek Mlžných hor, přes majestátní lesy elfího hlavního města Lindonu, po dechberoucí ostrovní království Númenor, až na úplný okraj mapy, vybudují odkaz, který bude žít ještě dlouho po jejich smrti.

Showrunnery seriálu Pán prstenů jsou JD Payne a Patrick. Úvodní epizody točí J.A. Bayona. Do jednotlivých rolí zatím byli obsazeni Maxim Baldry, Ema Horwath, Markella Kavenagh, Morfydd Clark, Joseph Mawle a Robert Armayo. Clark hraje mladou Galadriel, Mawle záporáka, Armayo mladého hrdinu. Premiéry bychom se měli dočkat v roce 2021.

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu