Katla: Mysteriózní seriál z Islandu vypadá uhrančivě

Katla: Mysteriózní seriál z Islandu vypadá uhrančivě | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 11 obrázků
Upoutávky na novou sci-fi sérii od Netflixu servírují krásné záběry divoké islandské přírody.

Islandská sopka Katla k sobě od nepaměti přitahuje pozornost. Dnes může činit občasné potíže, když vychrlí do vzduchu oblaka hustého kouře nebo příležitostně dojde k otřesům, odletu kamení a vyvěrání lávy. Našim dávný předkům pak musela sopečná aktivita připadat jako něco vyloženě nadpřirozeného. Není tedy divu, že sopka byla opředena různými mýty a obecně hávem tajemna. Zřejmě právě na tom a obyčejném majestátu aktivní hory teď staví také seriál nazvaný jednoduše Katla.

Islandský seriál natočený v islandštině slibuje mysteriózní zábavu. Katla soptila celý rok v kuse. Když erupce začaly, ztratila Gríma svoji sestru. Dodnes se marně snaží najít její tělo. Teď ale činnost sopky ustala a malém městečku Vik se zahaleni popelem začnou objevovat lidé, kteří zmizeli. Sami mají pocit, jako by byli pryč jen chvilku a nic si nepamatují. Jak je to ale možné? A jsou to skutečně oni? Pod ledovcem se zřejmě ukrývá něco, o čem nikdo neměl nejmenší tušení…

Seriál připravil islandský tvůrce Baltasar Kormákur, jenž je mezinárodnímu publiku známý především hollywoodskými filmy 2 zbraně či Everest. Spolu s ním sérii připravil Sigurjón Kjartansson, jenž s Baltasarem dělal už seriál V pasti. Na tom s nimi pracoval i jeden z režisérů seriálu, Börkur Sigþórsson. Dalším režisérem je Thora Hilmarsdottir. Na scénářích spolupracovali Lilja Sigurðardóttir, Davíð Már Stefánsson, Sigurjón Kjartansson a Ólafur Egilsson. V hlavních rolích Guðrún Ýr Eyfjörð , Íris Tanja Flygenring, Ingvar Sigurdsson (Bílý, bílý den, Everest), Aliette Opheim (Medvědín), Þorsteinn Bachmann (V pasti), Sólveig Arnarsdóttir a Birgitta Birgisdóttir.

Seriál v prvních trailerech vypadá naprosto parádně a uvidíme jej na Netflixu 17. června. Zajímavostí je také to, že šlo o jednu z vůbec prvních produkcí, která se vrátila k natáčení po tom, co loni celý svět zmrazil koronavirus. Přispěla k tomu skutečnost, že se natáčelo na odříznutém Islandu, kde se situace vyvíjela dobře, a také to, že Kormákur má na ostrově k dispozici vlastní ateliéry.

Zdroje: Deadline, Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu