Kevin Can F**k Himself: Hrdinka nového sitcomu touží po vraždě svého manžela

Kevin Can F**k Himself: Hrdinka nového sitcomu touží po vraždě svého manžela | Fandíme seriálům
AMC
Zobrazit dalších 11 obrázků
Sitcomové klišé o veselém párečku se mění v noční můru a bourání stereotypů. Je tu nový trailer.

Aktuálně HBO nabízí retrospektivní speciál seriálu Přátelé. Komentátoři se zamýšlejí nad tím, proč právě tenhle seriál měl tak vysokou sledovanost, po celou dobu vysílání vysoká hodnocení a do velké míry odolal zubu času. Lví podíl na tom samozřejmě mají skvělé scénáře a perfektní obsazení. Důležitou roli ale hraje i to, že se seriál snažil nabídnout vyvážené postavy, neotřelé zápletky a ve své době byl celkem pokrokový, jakkoliv lze některé elementy dnešní optikou vnímat jako diskutabilní. Řada sitcomů, které zapadly, nebo ani nikdy nestačily nabrat na popularitě, je líná, klišovitá a plná stereotypů.

Jedním z klasických modelů je vyprávění o manželském páru, v němž je on „hajzlík k pomilování“. Trochu trouba, trochu sexistické prase, trochu puberťák, trochu podrazák, trochu lenoch. Vždycky ale někdo, komu všechny poklesky procházejí, protože je to bodrý chlapík, který se ze všeho vykroutí s dětinským úsměvem či jalovou omluvou, která je při nízkém standardu považovaná za výkon hodný obdivu. Ona pak bývá až podezřele pohledný přívěsek toho svého fotrovitého blbečka, ta „rozumná“, co zkazí všechnu zábavu, popřípadě služka.

Ty nejhorší sitcomy téhle kombinaci nedají žádný osten, žádný ironický nadhled, prostě podobný styl manželství vykreslují jako něco strašně vtipného, co je tak veselé, protože je to vlastně pravdivé. Nový seriál Kevin Can F**k Himself je hořká černá komedie, která si z podobných klišé s chutí střílí. Na jedné straně dostáváme klasické sitcomové scény. Vlastně pohled manžela, stereotypní společenský pohled na věc. Nechybí sitcomová „divadelní“ kamera, veselé barvičky, smích diváků. V některých momentech se ale kamera přepíná do „dokumentárního“ režimu, barvy se ztlumí a najednou je vidět, že situace vůbec nejsou vtipné, ale jsou strašné. Tohle je pohled manželky, která si uvědomila, že v „dokonalém“ sitcomovém manželství přišla o deset let života. A ten blbec, kterého si vzala, ji dohání k šílenství už tak moc, že má chuť ho reálně zabít.

V novém traileru seriál působí jako chytrá zábava se zajímavými žánrovými hrátkami. Za seriálem stojí Valerie Armstrong (Masters of Sex). Hlavní hrdinku Allison ztvárnila Annie Murphy (Ruská panenka, Schitt's Creek), Kevina Eric Petersen. Seriál startuje 20. června, zatím na americké stanici AMC, uvidíme, kdy a kde se dostane do české distribuce.

Podklady a foto: AMC

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu