Česká televize je nesledovanější za posledních dvacet let

Česká televize je nesledovanější za posledních dvacet let | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 7 obrázků
ČT drtí konkurenci ve sledovanosti, přičemž se musí potýkat s finančními náklady spojenými s koronavirovou pandemií.

Česká televize hlásila rekordní sledovanost již v rámci prvního čtvrtletí letošního roku a ani během května v krasojízdě nepolevila. V období prvních pěti měsíců byla nejsledovanější od roku 1998. Prvních pět měsíců měla ČT celkový podíl na publiku 32,72 % a byla tak nejsledovanějším tuzemským televizním vysílatelem. Kromě celodenního vysílání zůstává jedničkou i v hlavním vysílacím čase. V prime-time od 19-22 hodin si drží průměrný podíl na sledovanosti 31,84 %, což je nejlepší výsledek za posledních dvacet let.

ČT odhaluje chystané projekty, můžeme se těšit na seriálové pokračování Špuntů na vodě nebo třetí řadu Případů 1. oddělení
 

V květnu zaznamenal největší nárust z programů České televize ČT Sport, a to ve spojení s přenosy hokejového mistroství světa z lotyšské Rigy. Zápasy s českou reprezentací sledovalo průměrně 1,5 milionu diváků. ČT Sport bude letos vysílat i další dvě mimořádné sportovní akce, fotbalové EURO a olympijské hry z Tokia. Nadále se daří i stanici třetího věku. ČT3 oslavila v březnu první rok vysílání a během května zaznamenala dosud nejvyšší zájem o svůj program.

Česká televize informovala i o nákladech spojených s koronavirovou pandemií. Během prvního čtvrtletí letošního roku stála ČT opatření v přepočtu 28 milionů korun, tedy 230 tisíc denně. Pro představu náklady jsou spojené s dezinfikováním studií, pravidelným testováním zaměstnanců, rozšířením tlumočení do znakového jazyka, vynucenými přesuny natáčení či zajištěním zpřísněných hygienických podmínek.

Foto a podklady: ČT I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu