Frankenstein se dočká nového seriálového zpracování

Frankenstein se dočká nového seriálového zpracování | Fandíme seriálům
Universal Pictures
Klasický příběh o oživení umělého člověka bude zpracovaný moderně, ale zasazený do minulosti.

Frankenstein patří do zlatého kánonu vypravěčství. V zásadě jednoduchý příběh pojednává o doktoru Frankensteinovi, který se rozhodne oživit umělého muže (někdy nazývaný jako Frankensteiovo monstrum, jindy prostě jako „Frankenstein“). Důležité je to, co lze z příběhu vyčíst. Lidská touha tvořit, naše hra na Boha, poučení o tom, jak pýcha předchází pád, otázka duše a života, předsudky vůči všemu odlišnému, možnosti a nástrahy lidského vědění… Frankenstein toho zkrátka ukrývá hodně.

Navazuje tak na něj celá řada autorů, kteří se zvoleným tématům sami věnují, popřípadě vznikla během více než dvou set let od prvního vydání celá řada více či méně přímých adaptací. Tu nejnovější teď chystá Otto Bathurst, režisér Robina Hooda s Taronem Edgertonem, či seriálů Gangy Birminghamu či Halo. Scénář napsal neznámý Bradley McManus. Vyprávění bude zasazené do předviktoriánské Evropy a zaměří se na „vědce posedlého zkoumáním tenké hranice mezi životem a smrtí“.

Sám Bathurst k seriálu řekl:Jsme nadšení příležitostí ponořit se opravdu hluboko do původního textu a přinést [divákům] překvapivě aktuální skutečnosti, které [Mary] Shelley do svého neskutečného příběhu vložila. Příležitost přinést moderní a věrnou podobu příběhu, který je snad víc relevantní než kdy před tím, je úkol, ze kterého jsme jsme extrémně nadšení.“

Foto je ilustrační, z klasického Frankesteina

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu