Europa: V dystopické sérii se starý kontinent rozpadá na drobné státečky

Europa: V dystopické sérii se starý kontinent rozpadá na drobné státečky | Fandíme seriálům
REBCA
Seriál připraví autoři úspěšného špionážního snímku Jeden musí z kola ven.

Režisér Tomas Alfredson se může pochlubit snímky Jeden musí z kola ven či Ať vejde ten pravý. Scenárista Peter Straughan byl za Jeden musí z kola ven nominovaný na Oscara. Teď oba pánové budou opět spolupracovat. Společně chystají seriál Europa.

Celkem osmidílná série bude vycházet ze série knižních bestsellerů Fractured Europe Sequence. Série Davea Hutchinsona má čtyři části, vycházela v letech 2014-18 a je zasazená Evropy blízké budoucnosti, kdy se starý kontinent rozpadl na nespočet malých národních státečků. Ty jsou sžírané pandemií a ekonomickým rozkladem.

První kniha, nazvaná Podzim Evropy, představuje Rudiho, šéfkuchaře z malé restaurace v polském Krakově. Rudi je zaměstnaný tajemnou organizací Les Coureurs des Bois, která za patřičnou cenu dokáže propašovat cokoliv přes libovolnou státní hranici. Rudi se ocitá ve světě vysoce rizikový pašeráckých operací, v němž jsou únosy a zrady tak běžné, jako neustálé překreslování státních hranic.

Sám Alfredson k projektu řekl: „Europa je jedinečný mix klasického špionážního románu a neuvěřitelné science fiction. Děj je zasazený do nedaleké budoucnosti, do světa, který hodně připomíná ten náš. Příběh je bohatou a vzrušující alegorií současnosti.“

Projekt zní jednoznačně zajímavě, takže nezbývá než zvědavě vyhlížet, jak se jej Alfredsonovi a Straughanovi povede zpracovat.

Na titulce je knižní předloha od nakladatelství REBCA

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu