Sympatizant: Robert Downey Jr. si zahraje několik rolí ve válečném seriálu

Sympatizant: Robert Downey Jr. si zahraje několik rolí ve válečném seriálu | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Po Iron Manovi toužil Downey po projektu, který ukáže jeho herecký rozsah.

Robert Downey Jr. Doctora Dolittla točil už před dokončením Avengers: Endgame a tak vlastně stále ještě hledá svoji příští roli po tom, co pověsil Iron Manovu přilbu na hřebík. Nebo lépe řečeno hledal a konečně našel. A napříště se Downey nepustí do dalšího velkofilmu ani nějakého ambiciózního oscarového dramatu.

Namísto toho se upsal televizní sérii Sympatizant (The Sympathizer). Nová série HBO vychází z Pulitzerovou cenou oceněného stejnojmenného románu od Viet Thanh Nguyena. Špionážní thriller má také silné satirické prvky a pojednává o potížích francouzsko-vietnamského komunistického špeha během závěru Vietnamské války a při jeho následném exilu v USA.

Většina obsazení bude vietnamská a představitel hlavní role se hledá. Downey si zahraje v příběhu hned několik vedlejších postav, které figurují v příběhu jako antagonisté a reprezentují nejrůznější podoby amerického estabilishmentu. Konkrétně by měl hrát kongresmana, dále agenta CIA, hollywoodského režiséra a některé další figury.

Dle informací serveru Deadline, který o projektu jako první informoval, k němu Downeyho přilákala nejen skvělá předloha, která je přirovnávána k práci Kafky, Orwella nebo le Carrého, ale také příležitost ukázat v širokém spektru rolí svůj herecký rozsah.

Robert a jeho manželka Susan jsou producenty filmu. Režíruje geniální Park Chan-wook, autor Oldboye, Nebohé paní pomsty, Žízně nebo Komorné. Ten je zároveň hlavním scenáristou, společně s Donem McKellarem (Bílá tma). Na závěr si můžete přečíst synopsi českého knižního vydání:

V románu Sympatizant sledujeme osudy dvojitého agenta sloužícího rozvědce socialistického vietnamského státu i tajné službě jihovietnamského režimu, s jejímiž exponenty se po pádu Saigonu vydá do amerického exilu. Kniha citlivě vnímá nejen politické intriky na vysoké úrovni, ale i jejich dopad na lidské osudy, ať už jde o celý národ nebo jednotlivce vtažené bez své vůle do víru událostí. Snaží se zachovávat objektivní pohled bez předpojatosti vůči jedné či druhé straně, tento pohled však ani náhodou není nezúčastněný.

Protkává se zde hluboká znalost historických reálií, získaná částečně osobní zkušeností a částečně podrobným akademickým výzkumem, se zápletkou ze světa tajných služeb, která v mnoha ohledech odkazuje na klasiky žánru, jako je John Le Carré, jejichž agenti jsou spíše než superhrdinové obyčejní lidé, kteří se ocitli v nesprávnou dobu na nesprávném místě. Jeden z vietnamských recenzentů podotkl, že Američané se takto mohou podívat na vietnamský konflikt i z perspektivy protikladné k té, jakou nabízí hollywoodské mýty.

Foto je ilustrační, Robert Downey Jr. ve filmu Soudce

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu