Y: Poslední z mužů – Trailer slibuje velký postapokalyptický příběh

Y: Poslední z mužů – Trailer slibuje velký postapokalyptický příběh | Fandíme seriálům
FX
Zobrazit další 4 obrázky
Ve světě, kde muži vymřeli, běží lidstvu čas a civilizace se hroutí.

Parádní komiksová série Y: Poslední z mužů léta kroužila kolem možnosti zfilmování. Přípravy se několikrát rozbíhaly a zase zastavovaly. Měnili se tvůrci, herci, z filmu se stal seriál. Ten letos v září dorazí na obrazovky a vypadá to, že čekání se vyplatilo.

První zveřejněný trailer má krásně rozmáchlé měřítko. Vylidněné ulice New Yorku vypadají impozantně a celkově se skvěle daří nastínit globální dopad katastrofy, která se nevyhnula žádnému koutku Země. Narůstající tenze a posléze agrese ve společnosti je hmatatelná, kolaps základních systémů na spadnutí. Ve tvářích ústředních postav jsou vepsaná osobní drama a hrstka hlavních postav je na první pohled dobře obsazená, takže nebude nepříjemné s nimi strávit řadu let, pokud se seriál pokusí obsáhnout plný rozsah komiksové předlohy.

V centru dění komiksové předlohy je Yorick Brown, jediný přeživší muž na Zemi. Z neznámého důvodu unikl řádění záhadné pandemie, jež vyhubila veškeré savce s chromozomem Y, kromě něho a jeho opičáka Ampersanda. Důležitými postavami jsou vládní agentka 355 a doktorka Allison Mann, které se společnými silami snaží Yoricka dostat do laboratoře na druhém konci Spojených států, aby odhalily původ nákazy a důvod Yorickova přežití. Prioritou hlavního hrdiny je však nalezení milované snoubenky Beth Deville, jež byla v době propuknutí smrtící nákazy v Austrálii. Dobrodružná pouť se odehrává po celém světě a ukazuje řadu různých verzí a aspektů postapokalyptické společnosti, ve které zbyly pouze ženy.

Hlavní scenáristkou seriálu je Eliza Clark, jež dříve pracovala na seriálech Extant, Animal Kingdom nebo The Killing. Yoricka hraje Ben Schnetzer, jeho matku, kongresmanku, Diane Lane. Agentku 355 ztvárnila Ashley Romans, doktorku Mann Diana Bang. Yorickovu sestru Hero Olivia Thirlby, Beth Olivia Thirlby. Stanice FX začne Y: Posledního z mužů vysílat 13. září. Velkou část seriálů od FX u nás přebírá HBO, tak snad to vyjde i tentokrát.

Podklady a foto: FX

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu