Anglický pacient se dočká nového zpracování v podobě seriálu

Anglický pacient se dočká nového zpracování v podobě seriálu | Fandíme seriálům
Miramax
Oscarové drama míří na malou obrazovku.

Anglický pacient (The English Patient) bude jedním z mnoha známých filmů, které čeká seriálové zpracování. Nemělo by se jednat o remake, ale o nové ztvárnění původního románu od Michaela Ondaatjeho o popáleném muži, který se během druhé světové války rozpomíná na to, co dělal před svým zraněním a hospitalizací.

Novou interpretaci románu pro stanici BBC připravuje Emily Ballou, jenž je podepsaná především pod série Run a Taboo. Filmové zpracování z roku 1996 bylo skvěle obsazené, když v ústředních rolích vystupovali Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Kristin Scott Thomas, Naveen Andrews a Colin Firth. Snímek tehdy získal celkem 9 Oscarů, včetně toho za nejlepší film roku.

Synopse českého knižního vydání: Příběh je zasazen do válkou zničené italské přírody. Hlavní postavou je anglický letec, umírající na popáleniny, který vypráví svůj příběh mladé zdravotní sestře, jež o něho pečuje. Do jejich odloučeného místa přibude ještě sighský ženista a italský zloděj. Tyto postavy ve svých myšlenkách, dialozích a vzpomínkách odkrývají svoji minulost a dávají tak čtenáři možnost pochopit jejich příběhy.

Synopse filmového zpracování: Původem kanadská ošetřovatelka Hana přišla během války nejdříve o svého snoubence a pak i o nejlepší přítelkyni. Proto věří, že je prokletá, a veškerou svoji péči věnuje těžce popálenému pacientovi, který ztratil paměť. Jeho osud se jí velmi dotkne, a ona se rozhodne pečovat o něj v ruině toskánského kláštera. Pacient si postupně vzpomíná na svůj maďarský původ hraběte Lászla de Almásy a na to, jak před válkou pracoval na mezinárodní vědecké expedici mapování Sahary v Egyptě. Tady se také bezhlavě zamiloval do Katherine, manželky kolegy. Milostný románek odhalil manžel Katherine a způsobil leteckou nehodu. Sám se zabil, ale Katherine zůstala zraněná. Lászlo pro její záchranu zradí a výměnou za letadlo vydá německým vojákům strategické mapy. Pro Katherine však přiletí pozdě, a když odváží její tělo, je sestřelen. Do kláštera za Hanou a Lászlem přijde i špion Caravaggi. Chce se Lászlovi pomstít za jeho zradu, která se ho osobně dotkla. Hana prožije krátký milostný románek s indickým pyrotechnikem Kipem, který pracuje na zneškodňování min v okolí.

Foto je ilustrační, z filmového zpracování Anglického pacienta

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu