Poslední světlo: V apokalyptickém seriálu se po zastavení ropy hroutí civilizace

Poslední světlo: V apokalyptickém seriálu se po zastavení ropy hroutí civilizace | Fandíme seriálům
ABC
V Česku se točí další zahraniční seriál s hollywoodskými hvězdami.

Streamovací služba Peacock chystá pětidílnou minisérii natočenou na motivy románu Poslední světlo (Last Light) od Alexe Scarowa. Série má nabídnout příběh rodiny, která ve světě uvrženém do chaosu bojuje o přežití.

Hlavními postavami jsou Andy a Elena Neilsonovi. Andy je přední světový petrochemický inženýr. Je to žádaný génius, jehož ambice a odhodlání občas nabourávají jeho rodinný život. Nastupující krize jej donutí, aby přehodnotil své priority. Zároveň může svou rodinu zachránit jedině tak, pokud dá svět znovu do pořádku. Možná je jediný, kdo to dokáže. Elena se vzdala profesionální kariéry, když se u jejího syna Sama projevila degenerativní choroba oka. Všechnu svou energii věnuje nalezení léku a shánění peněz na výzkum. Její starost o syna je obdivuhodná, zato její manželství se blíží k bodu zlomu.

Andyho hraje Matthew Fox, známý především ze seriálu Ztraceni. Elenu potom Joanne Froggatt, která je pro změnu známá z Panství Downton. Apokalyptický thriller se aktuálně natáčí v Česku, kde pro zahraniční produkci místní natáčení zajišťuje společnost Film United. Točí se například v budově Akademie věd, na nepojízdném kusu pražského okruhu u Modletic, v chátrajícím (rekonstruovaném) Desfourském paláci, v Petschově paláci na Novém městě nebo kus za Plzní, ve venkovském prostředí.

Seriál natáčí Dennie Gordon (Jack Ryan), hlavními scenáristy jsou Patrick Massett a John Zinman (Světla páteční noci, The Blacklist). Synopse českého vydání knižní předlohy říká:

Román Alexe Scarrowa Poslední světlo je čtenářsky mimořádně působivá a dramatická vize situace, jaká by nastala, kdyby skupina mocných zastavila přísun životadárné tekutiny, bez níž se dnes svět neobejde - ropy. Katastrofický scénář toho, co by nastalo či mohlo nastat, je tu viděn celosvětově, dějově je umístěn především do Velké Británie, kde se nájemný vrah snaží odstranit nepohodlnou dívku, která viděla strůjce tohoto plánu, a na Arabský poloostrov, kde se její otec snaží uniknout ze sevření místních teroristů. Vzrušující, událostmi nabitý děj má ovšem ještě jednu polohu. Odhaluje, jak v případě ohrožení, jestliže selhávají normy, na něž jsme zvyklí, lidé snadno a rychle ztrácejí svou slupku civilizace a projevují se těmi nejhoršími vlastnostmi, jak se davu bezradných a ohrožených zmocňuje nekontrolovatelný pud sebezáchovy v podobě ničení a bezohlednosti. Scarrow tak vytváří nejen atraktivní a mimořádně vzrušující čtení. Zároveň, a to stejně působivě, klade otázku připravenosti či přesněji nepřipravenosti člověka poradit si v krizové situaci, jež se vymyká jeho zvyklostem.

Foto je ilustrační - Matthew Fox v seriálu Ztraceni

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu