Kronika rodu Spiderwicků: Na motivy knižní série vznikne na Disney+ seriál

Kronika rodu Spiderwicků: Na motivy knižní série vznikne na Disney+ seriál | Fandíme seriálům
Paramount
Zobrazit dalších 9 obrázků
Po filmu Kronika rodu Spiderwicků z roku 2008 čeká fanoušky fantasy příběhů nové zpracování v podobě série na Disney+.

Pětidílná knižní série Kronika rodu Spiderwicků je skvělá fantasy pro děti, která se v roce 2008 dočkala nepříliš povedeného celovečerního zpracování. Pětice knih dohromady nemá ani sedm set stran, ale do stopáže hodiny a půl se atmosféra a všechny linky samozřejmě nevešly. Filmové zpracování nabídlo na svou dobu vcelku důstojné vizuální efekty a sympatického Freddieho Highmora v ústřední dvojroli, ale to je tak vše. Seriálové zpracování by tyto neduhy mohlo napravit.

House of Secrets: Režisér Harryho Pottera chystá nové fantasy dobrodružství pro mládež
 

O seriálové adaptaci knih od autorů Tonyho DiTerlizziho a Holly Black informovala streamovací služba Disney+, která při ohlášení zveřejnila i logo seriálu a několik výtvarných návrhů s fantaskními stvořeními (najdete dole v galerii). Showrunnerem seriálu je Aron Eli Coleite, který je tvůrcem fantasy série Zámek a klíč od Netflixu. Herecké obsazení ani předběžné datum premiéry není známo. O dalších informacích vás budeme průběžně informovat.

Knižní synopse zní: Tajemný starý dům, kam se přestěhovali sourozenci Graceovi s maminkou, vypadal jako "deset chatrčí nalepených jedna na druhé. Dům měl několik komínů a celou tu prapodivnost korunoval železný plůtek, který mu trůnil na střeše jako obzvlášť výstřední klobouk." V domě se začnou dít podivné věci. Dvojčata Jared a Simon a jejich starší sestra Mallory tuší, že tu nejsou sami. Potom Jared v podkrovní místnosti bez dveří, kam lze vstoupit jen pomocí výtahu na jídlo, objeví zatuchlý kufr s falešným dnem a v něm knihu se zažloutlými listy a s tajemným názvem: Klíč Arthura Spiderwicka k určování kouzelných tvorů kolem nás. Ano, jejich tušení se potvrdilo! Ve starém domě a jeho okolí se to hemží nejrůznějšími skřítky, šotky a dalšími nadpřirozenými bytostmi.

Zdroj: TVLine

Foto: Paramount

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Kronika rodu Spiderwicků

14.02.2008 | USA
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu