ČT sledoval o Vánocích každý druhý divák, nejlépe si vedla nová štědrovečerní pohádka

ČT sledoval o Vánocích každý druhý divák, nejlépe si vedla nová štědrovečerní pohádka | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit další 3 obrázky
Štědrovečerní pohádku Jak si nevzít princeznu sledovalo přes 2,6 milionu diváků, i dalšími tituly ČT převálcovala vánoční konkurenty.

Vedení Česká televize může slavit, neboť o Vánocích byla nejsledovanější ze všech tuzemských televizních stanic, a to to jak v rámci dne, tak i v hlavním vysílacím čase. Českou televizi měl během vánočních svátků zapnutou každý druhý divák. Celkový podíl na publiku ČT byl v průběhu 24. až 26. 12. 46,88 % a v hlavním vysíláním překročil 50 %.

Marie Terezie: Nový rok přinese vyvrcholení příběhu věhlasné panovnice
 

Na Štědrý den dosáhla ČT s podílem na publiku 61,7 % na svůj historicky druhý nejúspěšnější výsledek. Nejvyšší sledovanost si nepřekvapivě připsala nová štědrovečerní pohádka Jak si nevzít princeznu od režiséra Karla Janáka (O vánoční hvězdě), kterou sledovalo přes 2,6 milionu diváků starších 15 let. O novou pohádkovou klasiku se zřejmě jednat nebude, neboť ohlasy diváků jsou průměrné až běda, ČSFD hlásí 53 % po čtyřech tisících hodnocení.

Podle dat ČT pohádku dosud vidělo přes 3,3 milionu diváků. Jak si nevzít princeznu se stala nejen nejsledovanějším pořadem tohoto roku na všech českých stanicích, ale i čtvrtou nejsledovanější štědrovečerní pohádkou od začátku měření sledovanosti v roce 1997. Pohádka zároveň pokořila rekord v odložené sledovanosti na tuzemském trhu. Odloženě v televizi si ji v průběhu dvou dnů po odvysílání pustilo 958 tisíc diváků starších čtyř let.

Druhé a třetí místo v žebříčku sledovanosti ze dne 24. 12. obsadily Tři oříšky pro Popelku (2,7 milionu diváků) a Pelíšky (2,1 miliony diváků). V letošním seznamu Top 10 nejledovějších štědrovečerních pořadů se nenachází ani jeden titul, který by nevysílala ČT. Nejsledovanějším pořadem Primy byla vánoční klasika Sám doma (641 tisíc diváků) a za Novu to byla pohádka Tři bratři (511 tisíc diváků).

Na Boží hod byl nejsledovanějším titulem první díl Anděla Páně, který si nenechalo ujít přes 2,3 milionu diváků. Na Štěpána si většina diváků prvního dílu zřejmě pustila i pokračování, neboť Anděla Páně 2 sledovalo 26. 12. 2,03 milionu diváků starších 15 let.

Podklady a foto: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Anděl Páně 2

01.12.2016 | Česko
Komedie, Fantasy, Rodinný, Pohádka
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu