TBH: První hraný webseriál ČT se zaměřuje na život středoškoláků

TBH: První hraný webseriál ČT se zaměřuje na život středoškoláků | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 11 obrázků
Od 17. 2. je na iVysílání dostupný první hraný webseirál České televize. TBH odhaluje neřesti a strasti středoškoláků.

První hraný webseirál TBH z dílny České televize je zasazen do prostředí brněnské střední školy, kterou postihne střelecký útok. Život tamnějších studentů se točí kolem florbalu, mejdanů, shánění levného alkoholu, prvních sexuálních zkušeností, snahy o popularitu na Instagramu, ale také šikany. Středoškoláky Máju, Nessu a Lukyho by nikdy nenapadlo, že na ně jejich spolužák může vytáhnout zbraň. Kompletní desetidílná série TBH je od 17. 2. dostupná na webu iVysílání.

Iveta: Počátky kariéry Ivety Bartošové představí minisérie z dílny Voyo
 

Webový seriál se obrací k teenagerům a jejich rodičům s citlivými tématy, které hýbou mladou generací. Vyprávění probíhá z odlišné perspektivy několika hlavních postav po dobu jednoho měsíce po střeleckém útoku. Diváci ale nahlédnou i doby před incidentem a zjistí tak příčiny změn v životech studentů.

Klíčová pro nás byla autenticita a empatie, se kterou zobrazujeme postavy, z nichž každá má svůj pohled na situace i vztahy, a dáváme tak zaznít různým hlasům a přístupům. A díváme se pod povrch, proto jsou různé epizody z perspektivy různých postav, abychom mohli vnímat často kontrast mezi tím, jak působí navenek, a tím, jak vše prožívají v soukromí. K tomu odkazuje i název – TBH je zkratka z internetového slangu ‚to be honest‘ aneb ‚upřímně‘ a naše postavy se různým způsobem musí postavit k pravdě o sobě samých, najít se a rozhodnout se, jestli být samy sebou – a za jakou cenu,“ prohlásila v tiskové zprávě režisérka a autorka námětu Lucia Kajánková (Praho, má lásko).

Autentičnost projektu podle tvůrců zajistily také rešerše prováděné pomocí speciálních dotazníků přímo mezi cílovým publikem na vybraných školách. Hlavní postavy ztvárnili Martina Jindrová (Odznak Vysočina), Vojtěch Franců (Specialisté) a Martina Czyžová (Guru). Vedlejší obsazení tvoří Tomáš Dalecký (Smečka), Anita Krausová (Marťanské lodě), Petr Jeništa (Příběh kmotra), Milan Němec (Přání Ježíškovi) a další.

Podklady a foto: ČT I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu