Metropolis: Ikonická sci-fi se dočká seriálového zpracování

Metropolis: Ikonická sci-fi se dočká seriálového zpracování | Fandíme seriálům
Parufamet
Zobrazit dalších 6 obrázků
Autor oblíbeného Mr. Robota se pustil do velké sci-fi výzvy.

Klasická sci-fi Metropolis, z roku 1927, se dočká moderního seriálového zpracování. To připravuje Sam Esmail, autor seriálů Mr. Robot či Homecoming. Seriál vzniká pro Apple TV+, objednána byla rovnou celá série, kterou bude Esmail režírovat i pro ni píše scénáře. Projekt připravuje už od roku 2016.

 

Původní snímek je vůbec jedním z prvních celovečerních sci-fi. Černobílý němý opus ve svojí době nebyl doceněný, později si vydobyl pozici naprosto klíčového díla, které inspirovalo celou řadu následujících tvůrců.

Metropolis vychází z románu Thea von Harboua. Děj je zasazený do roku 2026, do Metropolis, studeného a přetechnizovaného města budoucnosti, plného vynálezů a prosperity, ale také sociální nerovnosti. Bohatá smetánka a vědci žijí bezstarostně na povrchu, zatímco dělníci živoří v podzemí, kde otročí na strojích určených k chodu města. Protagonistou snímku je Freder Fredersen, syn vládce Metropolis, který si bezstarostně užívá života nahoře, než se setká s Marií, ženou zdola, která věří tomu, že vládnoucí a pracující třída mohou najít společnou řeč. I Freder uvěří tomu, že by mohl něco změnit, ale všechno má zhatit robotická bytost, které je proradně udělena podoba Marie.

Uvidím, jakým způsobem se Esmail pokusí klasiku přepracovat pro dnešní publikum, jak přesně natáhne uzavřený příběh do seriálové podoby a zda se mu nějak uspokojivě podaří vzdát poctu výjimečnému vizuálnímu zpracování, jímž se původní snímek pyšnil.

Foto je ilustrační, z původního Metropolis

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu