Vítejte v Derry: HBO chystá prequel hororu To

Vítejte v Derry: HBO chystá prequel hororu To | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Podíváme se do minulosti na další zabijácké řádění klauna Pennywise.

Všechny velké hollywoodské zpravodaje potvrzují čerstvou zprávu, že pro HBO Max vzniká nový seriál ze světa hororu To. Dvoudílné zpracování klasiky Stephena Kinga vydělalo studiu Warner velké peníze. V minulosti se spekulovalo o tom, že by mohl vzniknout třetí film, namísto toho se dočkáme TV série.

Její pracovní název je Welcome to Derry (Vítejte v Derry) a má jít o prequelovou sérii zasazenou do roku 1962, tedy do období předchozího řádění démona Pennywise, který se každých 27 let budí, aby se krmil smrtelníky, než je klubem Smolařů definitivně zlikvidován v roce 2016. V sérii má být vyobrazený také původ Pennywise. K tomu se filmaři chtěli vracet už ve filmech, ale pasáže do vyprávění dostatečně nezapadaly, tak byly vynechány.

O dění v Derry v roce 1962 nevíme mnoho. Jisté je, že vyhořel klub The Black Spot, kam se chodili bavit černošští vojáci z nedaleké armádní základny. Klub vypálil rasistický kult. I s lidmi zavřenými uvnitř. V knižní předloze se mluví o tom, že v klubu pracoval jako kuchař Dick Halloran, známá postava z Kingových románů, především z Osvícení. Halloran při požáru zachránil život Williama Hanlona, otce Mika Hanlona, jednoho z členů Smolařů. William byl amatérský historik, který sbíral staré fotky a novinové výstřižky o městě Derry. Život mu otravoval rasista Butch Bowers, otec Henryho Bowerse, další známé postavy z To.

Hlavním scenáristou a producentem připravovaného seriálu bude Jason Fuchs (Stíny mezi námi, Smrtící virus). Dalšími producenty jsou Barbara a Andy Mushietti, spoluautoři celovečrních filmů. Pokud bude seriál definitivně schválený, tak Andy (režisér celovečerních filmů) zrežíruje pro seriál jeho pilotní epizodu.

Foto je ilustrační: To

Zdroje: The Ankler, Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu