Chief of War: Jason Momoa chystá historický epos o kolonizaci Havaje

Chief of War: Jason Momoa chystá historický epos o kolonizaci Havaje | Fandíme seriálům
Apple TV+
Představitel Aquamana se představí jako scenárista. Seznámí nás s válečným vznikem Havajského království.

Jason Momoa obvykle vystupuje jako představitel akčních filmů. Tentokrát se pustí do poněkud serióznější látky, kterou si sám připravil. Novinka se jmenuje Chief of War (zhruba Válečný náčelník) a krom toho, že bude v sérii hrát hlavní roli, tak se podílel na jejím scénáři a produkuje ji.

Historický epos má popsat sjednocení a kolonizaci Havaje z pohledu domorodých obyvatel. Podle magazínu The Ankler se má děj odehrávat v roce 1795, tedy poměrně krátce po té, co na ostrovy připlují první Evropané a v roce, kdy bylo násilným sjednocením většiny území ustanoveno Havajské království. Bojů se zúčastnil také válečník Ka'iana. Podle The Ankleru Ka'iana opustil armádu, aby mohl žít životem prostého rybáře, avšak znovu je vtažen do bojů, když jej věštba označí jako muže, který na ostrovy přinese mír.

Při zběžném googlování se mi nepodařilo dohledat podrobnosti o věštbě a dramatickém „odchodu do důchodu“, nicméně kmenový náčelník Ka'iana skutečně žil, během válečné snahy krále Kamehameha o sjednocení ostrovů byl důležitou figurou a ve své době byl pro zbytek světa možná nejznámějším obyvatelem Havaje, protože cestoval do Číny a Severní Ameriky a podle některých pramenů ze svých cest přivezl na ostrovy nezanedbatelné množství střelných zbraní.

Spolu s Momoou seriál připravuje Thomas Pa’a Sibbett, jenž už pro Jasona napsal Sněžnou past a společně s ním chystaný The Last Manhunt. Showrunnerem série je Doug Jung (Banshee, Dark Blue, Mindhunter, Star Trek: Do neznáma), úvodní dvě epizody by měl zrežírovat Justin Chon (Blue Bayou, Pachinko). Jedním z výkonných producentů je Francis Lawrence, jenž s Momou točí seriál See. Chief of War vzniká pro Apple TV+, bude mít 8 epizod.

Foto je ilustrační - Momoa v seriálu See

Zdroje: The Ankler, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu