Seriálový Vetřelec nabral nového autora

Seriálový Vetřelec nabral nového autora | Fandíme seriálům
20th Century Studios
Praotec značky Ridley Scott je přesvědčený, že jeho prapůvodní film je nepřekonatelný.

Natáčení seriálového Vetřelce je ještě docela daleko, ale přesto se dočkáváme dalších podrobností: Série zasazená na Zemi najala dalšího scenáristu. Hlavním šéfem je Noah Hawley (Legion, Fargo), tomu nově bude pomáhat Bobak Esfarjani. Ten se podílel na seriálech Manifest, Archive 81 nebo WandaVision. S žánrovou tvorbou tedy zjevně má zkušenosti.

Pod sérií je jako producent podepsaný Ridley Scott, režisér prapůvodního filmu z roku 1979. Ten v čerstvém rozhovoru pro Los Angeles Times nahlas řekl to, co si celá řada fanoušků tiše myslí: Podle Ridleyho byl jeho první Vetřelec nejlepší a vlastně i nepřekonatelný. Podle Scotta je podobná snaha asi tak bláhová, jako se snažit natočit pokračování k 2001: Vesmírná Odysea. Případně se podle něj už nikdy nepodařilo trumfnout první Hvězdné války George Lucase.

V posledním bodu s ním bude asi celá řada lidí nesouhlasit. U Vetřelce už si režisérovo stanovisko asi najde větší množství zastánců (i když minimálně na Vetřelce Jamese Camerona nedá řada fanoušků dopustit, už jen proto, že snímek nekopíruje stejnou formuli, ale částečně mění žánr), ale nabízí se jednoduchá otázka: Proč sám Ridley natočil dva další vetřelecké filmy? Proč jako producent pracuje na novém seriálu a chystaném filmu? Je pravda, že u Promethea a Vetřelce: Covenant se hodně snažil přesunout fokus novým směrem, ale tak si člověk říká, proč tedy radši netočí nějaké vyložené srdcovky. Zrovna on asi další tučný šek vyloženě nepotřebuje a v Hollywoodu vždycky najde někoho, kdo mu bude ochotný jeho projekty zafinancovat.

Foto je ilustrační: Vetřelec: Covenant

Zdroje: The Wrap, Los Ageneles Times

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu