ČT nakoupila v Cannes řadu nových seriálů, filmů i dokumentů

ČT nakoupila v Cannes řadu nových seriálů, filmů i dokumentů | Fandíme seriálům
Viaplay
Zobrazit dalších 18 obrázků
Česká televize přivezla z veletrhu v Cannes nové tituly, v zahraničí mají zájem o minisérie Devadesátky nebo Podezření.

Na jarním 59. veletrhu audiovizuální tvorby v Cannes Česká televize nakoupila seriálové, filmové i dokumentární tituly. Ze seriálů se diváci mohou utěšit na další sérii popisující profesní začátky mladého veterináře podle autobiografických knih Jamese Herriota Všechny velké a malé bytosti, britskou dobou minisérii Byl by to hřích, která je dostupná na českém HBO Max, dvě řady srbské Besy o otci, jenž v prostředí balkánské mafie za každou cenu chrání vlastní rodinu, dvě série Mámy, dramatu z prostředí válkou zmítaného Donbasu, nebo britský výpravný retro seriál Hotel Portofino.

Místo zločinu České Budějovice: Tým vyšetřovatelů povede David Novotný
 

Z filmů ČT nakoupila dvojici sci-fi spektáklů režiséra Denise Villeneuva Příchozí a Blade Runner 2049, volné pokračování kultovního snímku Dannyho Boylea T2 Trainspotting nebo německý thriller The Winemaker. Z dokumentární tvorby ČT nabídne portréty Whitney Houston, Patti Smith nebo Volodymyra Zelenského. Sto deset let od tragické události zaoceánského parníku připomene snímek Deset chyb, které potopily Titanic, dříve nepřístupné dokumenty KGB odhalí Černobyl – nová svědectví.

Část nového obsahu bude dostupná pouze na videoplatfromě iVysílání, bude se jednat o švédský hororový seriál Cryptid, belgický dokumentární seriál Rozhořčení, jenž sleduje současný nástup populismu a radikalizaci evropské společnosti, nebo loňský italský seriál Nudes.

ČT vystupovala v Cannes i v roli producenta. „Diváci polské TV PULS či lotyšské TV3 se tak mohou těšit na pohádky O Vánoční hvězdě, Jak si nevzít princeznu nebo Kouzelník Žito, v Bulharsku zase na dětský pořad Kriminálka 5.C či na seriály Stíny v mlze a Zločiny Velké Prahy. Na Slovensko pak poputuje rodinný seriál Špunti na cestě a letošní hit Devadesátky,“ uvedl ředitel obchodu Hynek Chudárek v tiskové zprávě. „V jednání je také prodej právě odvysílané minisérie Podezření a cestopisného magazínu Na cestě, a to pro polskou veřejnoprávní TVP, respektive pro britského distributora dokumentární produkce TVF,“ doplnil Chudárek.

Podklady a foto: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Blade Runner 2049

03.10.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu