Ninja Faktor míří na olympiádu

Ninja Faktor míří na olympiádu | Fandíme seriálům
NBC
Překážková dráha populární show se skutečně může dostat na jedny z příštích olympijských her.

Pár desítek let zpátky si možná ještě nikdo nedovedl představit, že na olympiádě budou k vidění triky na snowboardu, do té doby známé pouze z akcí extrémního sportu, typu X Games. Dnes už jsou bodované jízdy v U rampě i na překážkové dráze stabilní součástí her. Dá se tedy předpokládat, že do budoucna budou přibývat i další disciplíny, které nemají mnohaletou olympijskou tradici.

Moderní pětiboj je sice součástí her už od roku 1912, avšak do budoucna by mohl projít výraznou proměnou. Mezinárodní unie moderního pětiboje testuje dvě různé překážkové disciplíny, které by se mohly do pětiboje zařadit. A jednou variantou je, že bude použita překážková dráha, která se užívá pro televizní soutěž Ninja Faktor (mezinárodně Ninja Warrior, původně v Japonsku Sasuke).

Ninja Faktor vzniká v několika různých mezinárodních verzích již od roku 1997. Soutěžící se v něm pokoušejí překonat fyzicky náročnou překážkovou dráhu, již si můžete prohlédnout v přiloženém videu. Momentálně se možnost využití překážkové dráhy (některých konkrétních překážek) z Ninja Faktoru testuje v rámci finále větového poháru moderního pětiboje v turecké Ankaře. Pokud by celý proces došel až do cíle, byla by překážková dráha k vidění na olympijských hrách v Los Angeles roku 2028. Pokud by zahrnutí překážkové dráhy do moderního olympijského pětiboje bylo schváleno, nahradilo by kontroverzní ježdění na koních.

Foto: NBC

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu