Paper Girls: Náhrada za Stranger Things se blíží, pusťte si trailer

Paper Girls: Náhrada za Stranger Things se blíží, pusťte si trailer | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 15 obrázků
Parta holek z osmdesátek cestuje v čase do současnosti a zaplete se do velké časové války.

Netflix fanouškům čerstvě naservíroval poslední dva díly 4. řady Stranger Things. Na další dobrodružství oblíbených teenagerů si nejspíš tak dva roky počkáme. Čím by se mezitím dal zahnat absťák? Nemusíme dlouho hledat, jsou tu Paper Girls!

Nový seriál dorazí už za necelý měsíc a se Stranger Things má mnoho společného. Také část děje zasazuje do 80. let, hrdiny jsou i tady teenageři, opět se příběh o dospívání mísí se sci-fi a patrná je i silná inspirace předcházejícími popkulturními vzory.

Příběh začíná v roce 1988, brzy ráno po Halloweenu. Čtyři děvčata (tzv. „Paper Girls“ / „rozvažečky novin“), Erin, Mac, Tiffany a KJ, vyrážejí na svoji rozvážkovou trasu. Při tom se ale zapletou do války mezi cestovateli v čase a jejich život se změní jednou pro vždy. Děvčata jsou přenesena do budoucnosti, kde se za pomoci svých dospělých já snaží najít cestu zpátky do minulosti. Potýkají se s tím, že jsou v dospělosti úplně jiné, než si ve dvanácti letech představovaly a při tom je pronásleduje militantní frakce cestovatelů v čase známá jako Stará hlídka. Ta postavila cestování v čase mimo zákon, aby se udržela u moci. Aby děvčata vůbec mohla přežít, musejí překonat vzájemné neshody, začít si důvěřovat navzájem i každá sama sobě.

Nemusíme mít strach, že by seriál byl nějakou vykradačkou Stranger Things, i když je pravděpodobné, že úspěch netflixovského hitu novince dopomohl k realizaci. Vychází se nicméně z komiksové předlohy, která vyšla už rok před premiérou Stranger Things. Autorem komiksu je proslulý Brian K. Vaughan, autor takových komiksových hitů, jako jsou Sága, Y: Poslední z mužů nebo Runaways. V televizi psal scénáře pro Ztracené a patří mezi výkonné producenty seriálové verze Paper Girls, společně například s Bradem Pittem. Hlavní scenáristkou je Stephany Folsom, jež se podílela na Toy Story 4 nebo Thorovi: Ragnarok. Ústřední hrdinky představují Camryn Jones, Riley Lai Nelet, Sofia Rosinsky a Fina Strazza. Z dospělých verzí hrdinek bude mít nejvíc prostoru Erin, kterou hraje Ali Wong.

Na traileru je bohužel vidět, že oproti Stranger Things mají Paper Girls výrazně nižší rozpočet. Obsazení nicméně působí sympaticky a seriál se prezentuje s příjemnou mírou nadhledu, takže by nakonec mohlo jít o příjemnou letní zábavu. Premiéra na službě Amazon Prime Video je naplánována na 29. července.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu