Stranger Things: Závěrečné epizody 4. řady jsou konečně tady

Stranger Things: Závěrečné epizody 4. řady jsou konečně tady | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 12 obrázků
Proč jsme si museli na závěrečné dva díly počkat a další zajímavosti.

Tak jsme se dočkali. Po více než měsíční pauze dorazí dnes poslední dva díly 4. řady seriálu Stranger Things. V momentě, kdy čtete tyhle řádky, tak už jsou nejspíš k přehrání. Ale jestli se ke sledování dostanete až někdy večer nebo o víkendu, ukrátíme vám čekání několika zajímavostmi.

Proč jsme vlastně museli na dvě poslední epizody série více než měsíc čekat? Protože zkrátka a dobře nebyly včas dokončené. Poslední dva díly mají délku celovečerních filmů. Ten 8. á hodinu a 25 minut, ten 9. dokonce dvě a půl hodiny. Jen závěrečná epizoda má dohromady víc trikových záběrů, než celá třetí řada seriálu dohromady. A trikové oddělení tenhle nápor zkrátka nestíhalo.

Máme se připravit na nesmírně emotivní a vizuálně bohatou podívanou. Budeme se kochat, i dostaneme ránu do žaludku. Žánrově budou oba poslední díly hodně pestré a při poslední zhruba hodině se vyprávění prakticky nezastaví. Co čekat nemáme, je uzavření příběhu, na jaké jsme byli zvyklí z předchozích řad. Ty sice nabízely nějaký náznak toho, že věci ještě nejsou zcela vyřešené, ale zároveň se většinu linek podařilo uzavřít. Tentokrát se žádného oddechu nedočkáme a až se v budoucnosti vrátí seriál s pátou řadou, tak ta na tu čtvrtou těsně naváže.

Jednou z věcí, které nebudou ve čtvrté řadě rozuzleny a na vysvětlení si budeme muset počkat až do řady páté, je plynutí času ve světě vzhůru nohama. Když se Will Byers v první sérii ztratil, čas v „Upside Down“ se zastavil. Tvůrci už od první série věděli, proč tomu tak je, ale ještě nám to neřeknou. Dostali jsme pár náznaků, ale kompletní odpověď na tuhle otázku přijde až v páté řadě.

Foto: Netflix

Zdroje: Variety, Empire, Empire II, The Hollywood Reporter, bratři Dufferovi

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu