Percy Jackson: Seriálové zpracování je tu s první ukázkou

Percy Jackson: Seriálové zpracování je tu s první ukázkou | Fandíme seriálům
Disney
Zobrazit další 2 obrázky
Populární knižní série pro mladé nabídla první trailer pro seriálovou adaptaci.

Kromě zavedených televizních a filmových značek se na Disneyho výstavě D23 ukázaly také zbrusu nové projekty. Mezi nimi byl i nově připravovaný seriál pro Disney+ s názvem Percy Jackson and the Olympians. Populární knižní série pro mladistvé se již dočkala dvou ne příliš úspěšných filmů. Následně autor knih Rick Riordan před dvěma lety oznámil, že se chystá nová (tentokrát snad už pořádná) seriálová adaptace. Od té doby zásobil spisovatel fanoušky pozitivními zprávami, obsazení bylo zformováno na začátku letošního roku a od léta se seriál natáčí. I proto bylo trochu překvapením, když Riordan už teď představil první ukázku.

Do hlavní role Percyho byl vybrán Walker Scobell, který na sebe upozornil při svém debutu ve filmu Projekt Adam. Již dříve Riordan oznámil, že adaptace bude tentokrát velmi věrná předloze, a první ukázka to jen potvrzuje. Slova pronesená Percym v traileru jsou vytržené přímo z knihy. První pohled také dostaneme na tzv. Tábor Polokrevných, ve kterém se nachází i jednotlivé chaty reprezentující různé božské rodiče. Percy přichází k majestátní chatě se znakem Poseidona, a fanoušci knih jistě znají význačnost této scény.

Riordan zároveň upozornil na to, že produkce je i přes probíhající natáčení zatím na začátku, a tato ukázka může být na dlouhou dobu jedinou, kterou dostaneme. Dosavadní vyjádření a krátká ukázka však fanouškům naznačují, že projekt je v dobrých rukou.

Percy Jackson a Olympané je literární dílo Ricka Riordana o mladém chlapci, jemuž se dějí nevšední věci a který později zjistí, že je polobůh. První díl série, Zloděj blesku, se stal bestsellerem New York Times pro rok 2005. Filmová práva ke knize koupila společnost Twentieth Century Fox a celovečerák podle knihy vznikl v roce 2010. Hlavním hrdinou série Percy Jackson a Olympané je dvanáctiletý dyslektický chlapec žijící v současnosti, který zjistí, že je synem řeckého boha. Autor Rick Riordan v knihách čerpá ze svých zážitků ze školních hodin řecké mytologie a také ze zkušeností s výukou dětí se speciálními potřebami. Seriál od Disney+ obsadil do hlavní role Walkera Scobella (Projekt Adam), hlavním režisérem je James Bobin. Premiéra se očekává někdy v roce 2023.

Podklady a foto: Disney

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu