Půlnoční klub: Hororový nášup dorazí za pár dní, pusťte si nejnovější upoutávky

Půlnoční klub: Hororový nášup dorazí za pár dní, pusťte si nejnovější upoutávky | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 12 obrázků
Autor seriálů jako Záhadné sídlo Bly nebo Dům na kopci připravil pro Netflix další kousek.

Blíží se nám to pěkně. Už 7. října se fanoušci Mikea Flanagana dočkají dalšího jeho seriálu pro Netflix. Flanagan zatím neminul, když postupně pro streamovací službu dodal vysoce hodnocené hororové seriály Dům na kopci, Záhadné sídlo Bly a Půlnoční mše. Jednotlivé seriály ani nebyly nějak extrémně strašidelné, ale kritiky si získaly silným audiovizuálním zpracování a důrazem na prožitek dobře prokreslených postav.

Teď Flanagan nabídne zase trochu odlišný pohled na hororový žánr, když spolu s tvůrčí kolegyní Leah Fong přináší divákům novinku Půlnoční klub (The Midnight Club). Ta se zaměřuje na mladší hrdiny (teenagery) a v upoutávkách snad je i cítit zacílení celého projektu na mladší diváky. Což dává smysl, protože knižní předloha Christophera Pikea je určena mladším čtenářům. Seriál také přichází s vypravěčskou strukturou, kdy si hrdinové mezi sebou vyprávějí strašidelné příběhy.

To tvůrcům dává možnost se celkem vyřádit. Každá strašidelná historka může mít úplně jiný žánr a prostředí. Navíc postavy v rámci historek hrají stejní představitelé, kteří ztvárnili vypravěče ve skutečném světě. Herci tak dostávají jedinečnou příležitost zosobnit pestrou škálu rozmanitých postav a případně celou řadou zajímavých způsobů zemřít, aniž by to dané herce ze seriálu okamžitě vyškrtlo. Takový koncept může nabídnout celou řadu kreativní zábavy, na druhou stranu je otázkou, zda bude nový Flanaghanův seriál tak kompaktní, jako ty předchozí, když velkou část času strávíme ve vedlejších odbočkách, které bude s hlavním dějem souviset jen okrajově.

V hlavních rolích vystupují Iman Benson, Adia, Igby Rigney, Ruth Codd, Aya Furukawa, Annarah Cymone, William Chris Sumpter a Sauriyan Sapkota. Netflix novinky uvede 8. října. Tady je anotace knižní předlohy:

Rotterhamský domov byl útulkem pro mladé lidi, místo, kam teenageři s nevyléčitelnými chorobami odcházeli zemřít. Nikdo, kdo se tam přihlásil k pobytu, se už zase nikdy neodhlásil. Bylo to místo bolesti a smutku, ale také, což stojí za povšimnutí, místo humoru a dobrodružství. V tomto útulku žila parta pěti mladých lidí mužů a žen, kteří si říkali Půlnoční klub. Každou noc o půlnoci se scházeli a navzájem si vyprávěli různé příběhy – povídky plné milostných intrik a hrůzy, života a smrti. Příběhy pravdivé, vymyšlené, i ty, které spadaly někam mezi ně. Jedné noci, uprostřed docela hrůzostrašné povídky, uzavře těchto pět lidí dohodu, ve které se říká, že první z nich, kdo zemře, má vyvinout veškerou možnou snahu spojit se s ostatními – ze záhrobí. Pak jeden z nich opravdu zemře. A příběh začíná. Ten nejbáječnější příběh. Ten nejděsivější.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu