Doktor Watson, Sherlockův parťák, dostane vlastní seriál

Doktor Watson, Sherlockův parťák, dostane vlastní seriál | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Dočkáme se soudobé alternativy k Dr. Housovi?

Sherlock Holmes je extrémně populární látka. Každý ho zná, detektivky jsou obecně úspěšné a většina příběhů slavného detektiva už je dnes volně šiřitelná, takže filmaři nemusejí platit za práva. Vznikl nespočet nejrůznějších zpracování. Jen v posledních letech jsme tu měli: Moderního Sherlocka s Benedictem Cumberbatchem. Americké moderní zpracování Jak prosté, kde doktora Watsona nahradila doktorka Watson. Sherlock Holmes s Robertem Downeym Jr. je velkofilmovou sérií. Enola Holmes je pro změnu Sherlockovou mladší sestrou a měli jsme tu třeba i Příležitostné detektivy z Baker Street, kde za Sherlocka řešila případy parta děcek.

Teď svůj vlastní seriál dostane také doktor Watson. Děj se bude odehrávat rok po tom, co Watsonův přítel Holmes zemřel v rukou svého úhlavního nepřítele Moriartyho. John Watson se vrací k medicíně. Vede lékařskou kliniku a věnuje se léčení vzácných nemocí. Moriarty ale zároveň neřekl poslední slovo.

Seriál má být primárně lékařský, ale zároveň mu nemá chybět silný vyšetřovatelský element. Na první pohled tak dost připomíná Dr. House, další seriál z lékařského prostředí, co byl silně inspirovaný Sherlockem Holmesem. Watson vzniká primárně pro CBS, což je v USA volně šířená stanice, pro jaké v současnosti mnoho dobrých seriálů nevzniká – ti nejzajímavější tvůrci v naprosté většině přesídlili na kabelovku a na stream. Na volně šířených stanicích většinou vznikají spíše konzervativnější seriály, cílené primárně na starší publikum, které chce stále dostávat seriály podle stejného mustru, na které je zvyklé.

Tu a tam ale na volně šířených kanálech něco slušného vznikne, tak třeba to bude i tenhle případ. Watsona připravuje Craig Sweeny, který psal pro již zmiňovanou sérii Jak prosté, pro 4400 nebo Všemocného. Spolu se Sweeneym seriál připravuje doktor Shäron Moalem – lékař, genetik a výzkumník, který objevil několik nemocí, stál u zrodu nového léčiva a spoluzakládal několik lékařských společností.

Seriál Watson bude zasazený do současnosti a zatím není zřejmé, kdy by měl být k vidění nebo kdo ztvární hlavní roli.

Foto je ilustrační: Jude Law jako John Watson v Sherlocku Holmesovi

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu