Dune: The Sisterhood – Začalo natáčení seriálu ze světa Duny

Dune: The Sisterhood – Začalo natáčení seriálu ze světa Duny | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit další 3 obrázky
Byly obsazeny další ústřední role. Vypadá to, že se seriál bude odklánět od knižní předlohy.

Režisér Johan Renck na Instagamu oficiálně oznámil, že začalo natáčení seriálu Dune: The Sisterhood. Johan dodal: „Dnes začíná natáčení Dune: The Sisterhood pro HBO Max. Tisíce let před příběhem, který všichni znáte, se společně ponoříme do machinací řádu, jenž bude jednoho dne známý jako Bene Gesserit.“

Vedle již dříve oznámených hereček se v posledních týdnech k obsazení přidali další jedinci. Travis Fimmel (Vikingové) vystupuje jako Desmond Hart, charismatický voják s tajuplnou minulostí, který se na úkor Sesterstva snaží přiklonit císaře na svou stranu. Pokud při vyhledávání nic zásadního nepřehlížím, pak Desmond není postav z knižních předloh.

Sarah-Sofie Boussnina (The Colony) hraje princeznu Inez, mladou nezávislou ženu, kterou tíží odpovědnost dědičky trůnu. Shalom Brune-Franklin (The Tourist) hraje Mikaelu. Sveřepou fremenskou ženu, která slouží královské rodině a touží po své rodné planetě, na níž nikdy nebyla. Fremeni jsou vykreslováni jako domorodí obyvatelé planety Arrakis (Duna), takže kdo ví, třeba se na ni podíváme. Ostatně, byl to právě řád Bene Gesserit, který na planetě rozšířil náboženské mýty, z nichž během událostí filmů (knihy) Duna těží hlavní hrdina Paul Atreides.

Faoileann Cunningham (Seveřan) hraje sestru Jen, neohroženou a nepředvídatelnou žačku sesterské školy, která jen výjimečně odhaluje své skutečné pocity. Aoife Hinds (Normal People) hraje sestru Emeline, fanatickou žačku, která pochází z rodiny mučedníků a do svého studia na sesterské škole vnáší svou horoucí víru. Chloe Lea (Nadace) hraje Lilu, nejmladší žačku školy, která se do ostatních umí vcítit daleko víc, než je v jejím věku obvyklé. Zdá se, že ani jedna z nově obsazených ženských postav taktéž nemá předobraz v knižní předloze.

Dune: The Sisterhood se odehrává deset tisíc let před Paulem Atreidem. Pojednává sestrách z rodu Harkonnenů (Emily Watson a Shirley Henderson), jež ustanovily známou sektu Bene Gesserit a utkávají se se silami, které ohrožují budoucnost lidstva. Showrunnerkou je Alison Schapker, hlavním režisérem Johan Renck. Mezi producenty figurují Denis Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Mark Friedman, Matthew King, Brian Herbert nebo Kevin J. Anderson.

Seriál vychází z knihy Sesterstvo Duny (Sisterhood of Dune), kterou po smrti původního autora připravil jeho syn Brian Herbert spolu s Kevinem J. Andersonem. Román se odehrává ve zlomové době celého fiktivního světa, kdy hnutí Služebníků stanulo v čele galaktického boje proti všem myslícím strojům a následně dohlíží na to, aby všechny zbývající konvenční stroje byly zničeny. Ustanovuje se nový řád galaxie fungující bez počítačů, jehož zaběhnutou podobu vidíme později právě v Duně. Valya Harkonnen (Emily Watson) je klíčovou osobností při vytváření moderní podoby řádu Bene Gesserit. Členky řádu (po jeho rozvinutí do plné podoby) v románech dokáží dokonale ovládnout své tělo a mysl a kromě toho se mistrně orientují v politice a intrikách galaktického Impéria. V rámci feudálního systému však sledují vlastní cíle, které je nakonec dovedou až na enigmatickou planetu Arrakis.

Foto je ilustrační, celovečerní film Duna

Zdroje: Deadline I, II, Johan Renck

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu