The Border: Nový seriál vykreslí ohromné měřítko války proti drogám

The Border: Nový seriál vykreslí ohromné měřítko války proti drogám | Fandíme seriálům
FX
Drsná kriminální sága nás vezme z mexických polí až do zákulisí Bílého domu.

Spisovatel Don Winslow má za sebou letitou úspěšnou kariéru. Jeho otec sloužil v námořnictvu, on sám vedle jiného studoval armádní historii a po čas pracoval jako soukromý vyšetřovatel. Značná část jeho literárního díla se tak nepřekvapivě točí kolem kriminálních témat. Na motivy jeho knih byly natočeny filmy The Death and Life of Bobby Z a Divoši, chystá se adaptace Jednotky.

Na seriálové frontě teď vzniká seriál The Border (Hranice). Ten je natáčený na motivy stejnojmenného románu, jenž je součástí trilogie The Cartel (Kartel). Ta je popisována jako rozmáchlá sága, která vykresluje padesát let trvající neúspěšnou americkou válku proti drogám. Sága odhaluje nepříjemné pravdy boje od ulic New Yorku, přes Bílý dům, maková pole Mexika, až po džungle Střední Ameriky. Winslov se ve svojí próze pokouší bořit mýty o válce proti drogám a přináší mozaiku příběhů z obou stran mexické hranice. Ústředními charaktery jsou sveřepý agent DEA s mexickými kořeny, mladý pořadatel boxerských zápasů, který zdědí drogové impérium, otupělá teenagerka, která nabírá moc v prostředí luxusních společnic, a irský mladík, který na newyorských ulicích vyroste v krutého mezinárodního zabijáka. Všichni protagonisté jsou vrženi do syrového příběhu, který je vtahuje stále hlouběji a hlouběji do války proti drogám a nutí je otestovat meze svojí lidskosti.

Stanice FX si objednala pilotní epizodu, která se začne točit v Mexiku během letošního roku. Showrunnerem a hlavním scenáristou je Daniel Zelman (Bloodline, Boj o moc). Winslow je jedním z producentů). Úvodní epizodu natočí Jayro Bustamante (La Llorona, Chvění). Hlavních rolích vystupují: E.J. Bonilla (Dlouhá cesta domů, Starej chlap) jako agent DEA Art Keller, Frank Blake (Normální lidé, Vikingové: Valhalla) jako irský zabiják Sean Callan, Annie Shapero (Unverified) jako luxusní společnice Nora Hayden, Sebastián Buitrón (Narcos: Mexiko) jako dědic drogového impéria Adan Barrera a Luis Bordonada (The Bridge, Volejte Saulovi) jako Don Miguel Angel Barrera, Adanův strýc.

Titulní foto je ilustrační: E.J. Bonilla v seriálu Starej chlap

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu