Tomb Raider: Vzniká nový seriál od herečky z Indiany Jonese

Tomb Raider: Vzniká nový seriál od herečky z Indiany Jonese | Fandíme seriálům
MGM
Po Pánu prstenů se streamovací služba Amazon Prime Video pustí také do dobrodružky Lary Croft.

Dobrodružná videohra Tomb Raider byla nejprve zfilmována těsně po přelomu milénia s Angelinou Jolie v hlavní roli. Nijak zvlášť skvěle hodnocené dva filmy další pokračování nedostaly. Podruhé se série nastartovala s Alicií Vikander. Snímek měl možná o chloupek lepší hodnocení, než ty s Jolie, ale pořád nešlo o nějaký zázrak a pokračování se různě přepisovalo tak dlouho, že nakonec produkční společnosti propadla práva a značka tak byla znovu k mání.

Aktuálně se ji chopila streamovací platforma Amazon Prime Video a ta se rozhodla natočit celovečerní hraný seriál. Představitelka hlavní role se bude teprve hledat, ale první výrazná osobnost už je na palubě. Scénář k sérii píše Phoebe Waller-Bridge, extrémně talentovaná scenáristka, která získala věhlas především díky svojí vypiplané Potvoře a komediálnímu thrilleru Na mušce. Následně jí dal příležitost velký Hollywood, kde si vyzkoušela psát velkofilm na bondovce Není čas zemřít a dobrodružný žánr si zažila ztvárněním jedné z hlavních rolí v očekávaném Indianu Jonesovi 5.

Představitelka hlavní role seriálu se teprve hledá. Vedle hraného seriálu Amazonu vzniká také animák pro Netflix. Jako producenti Tomb Raidera pro Amazon připravují také Ryan Andolina, Amanda Greenblatt a Dmitri M. Johnson.

Tomb Raider je série videoher, komiksů a filmů, jež od roku 1996 přináší akční dobrodružství plná záhad, napětí a mystiky. Hlavní hrdinkou je „vykradačka hrobek“ Lara Croft, jež zkoumá různé zapadlé kouty planety, nachází sídla dávných civilizací, objevuje mocné artefakty a dbá na to, aby se nedostaly do nepovolaných rukou. V poslední videoherní trilogii postavě propůjčila hlas Camilla Luddington. Ve filmovém zpracování ji nejprve hrála Angelina Jolie a později se do role vtělila Alicia Vikander.

Foto je ilustrační, Alicia Vikander ve starším Tomb Raiderovi

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu