Something is Killing the Children: Autoři Netflix seriálu Dark chystají novinku

Something is Killing the Children: Autoři Netflix seriálu Dark chystají novinku | Fandíme seriálům
BOOM! Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
Po zrušení 1899 se Baran bo Odar a Jantje Friese pustili do příběhu městečka, kde monstra žerou děti.

Životní a tvůrčí partneři Baran bo Odar a Jantje Friese vytvořili mysteriózní německý seriál Dark, který se na Netflixu stal mezinárodním hitem a odvyprávěl svůj zamotaný příběh v rozmezí tří sezon o celkem 26 epizodách. Loni dvojka uvedla neméně zašmodrchanou novinku 1899. Tentokrát s internacionálním obsazením, v několika různých jazycích. Možná už to nebyl takový blesk z čistého nebe, jako v případě Dark, ale faktor zábavnosti nezmizel a recenze byly znovu pozitivní. Jenže podle Netflixu nebyl seriál dost sledovaný na to, aby to stačilo na obhájení vysokých pořizovacích nákladů. Ačkoliv byly znovu plánované tři řady, už po první byla série bez pardonu zrušena.

Na Netflix dvojice nicméně nijak nezanevřela a uzavřela se společností několikaletou smlouvu o spolupráci v hodnotě desítek milionů dolarů. Ze zámoří jsme na podobné smlouvy mezi tvůrci a streamovacími giganty zvyklí, obdobně své služby spojili s jednotlivými společnostmi kupříkladu Ryan Murphy, Shonda Rhimes či duo Davis Benioff–D.B. Weiss. Bo Odar a Friese jsou nicméně prvními Evropany, kteří měli tu čest.

První novinkou, kterou v rámci obnovené spolupráce s Netflixem chystají, je adaptace komisu Something is Killing the Children (Něco zabíjí děti). Autory předlohy jsou James Tynion a Werther Dell’Edera, kteří se na přípravě seriálové adaptace budou podílet z pozice producentů. Komiks se stal obřím hitem s vysokými prodeji a řadou ocenění.

Příběh se odehrává ve městečku Archer’s Peak, kde náhle začnou mizet děti. Většina z nich se nikdy nevrátí, ale pokud už se to některým poštěstí, vyprávění neuvěřitelné, strašlivé příběhy o monstrech, která co ve stínech. Situace působí beznadějně, dokud se neobjeví tajemná cizinka, která dětem jako jediná věří a tvrdí, že vidí to samé, co vidí ony. Mladá žena se jmenuje Erica Slaughter (Erika Masakrová) a díky nadpřirozeným silám dokáže s monstry bojovat.

Vypadá to, že by se série měla točit v anglickém jazyce. Pokud by se do výroby dostala ještě letos, pak bychom se jí na Netflixu mohli dočkat zřejmě v příštím roce.

Titulní foto je ilustrační, komiksová předloha

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu