Truman Show: Autor má nápad na seriálové pokračování

Truman Show: Autor má nápad na seriálové pokračování | Fandíme seriálům
Paramount Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Scenárista Andrew Niccol ví, jak by příběh „skutečné reality show“ dál rozšířil.

V roce 1998 byla uvedena skvěle hodnocená komedie Truman Show scenáristy Andrew Niccola. Ta ukazovala něco, co ještě v té době diváci tolik neznali, protože rozmach reality show a sociálních sítí teprve měly přijít. Hrdina snímku Truman (Jim Carrey) byl konstantně sledován kamerami. Akorát to nevěděl. Vše v jeho životě byla jen kulisa, v níž nic netušící Truman žije zdánlivě běžný život, který hltají diváci v televizi. Když začal tušit, že je něco špatně, děly se věci...

Aniž bych prozrazoval rozuzlení filmu, pokud by na něj Niccol navazoval seriálem, obešel by se zřejmě bez Jima Carreyho. U příležitosti 25. výročí původního snímku Andrew promluvil o tom, že má nápad na seriál docela slušně rozpracovaný.

Jeho představa je taková, že publikum původní show toužilo po sledování dalších individuí uvězněných uvnitř falešné reality. Televizní stanice chce diváckou nabídku uspokojit a připraví celou řádku nových kanálů zaměřených na životy jednotlivých lidí, kteří každý vyrostli uzavření v umělé realitě.

Všichni by žili v New Yorku (nebo podobně rozsáhlém městě) a všichni v jeho různých částech procházeli svými každodenními životy. Nikdy by se neměli setkat, ale v jednu chvíli se jeden sledovaný muž a jedna sledovaná žena přeci jen potkají. A okamžitě je to k sobě přitahuje, protože vůbec poprvé v životě potkali někoho, kdo není najatý, kdo nehraje, kdo upřímně říká, to co si doopravdy myslí. Televizní stanice by se pak oba snažila za každou cenu rozdělit.

Z toho mála, co Niccol o svém nápadu prozradil není úplně zřejmé, zda by stanice nechala postavit celý falešný New York, anebo v tom skutečném nějak dokázala zajistit, aby se k jednotlivým subjektům nedostala v reálném městě informace, že jsou konstantně potají natáčeni. Seriál nicméně měl být zpracovaný jako muzikál a je pravda, že v těch se cokoliv neuvěřitelného podává divákům daleko snáz.

V rozhovoru zaznělo, že se o vzniku seriálu někdy v minulosti jednalo, ale nedozvěděli jsme se, zda se jednání kamkoliv posunula. Pokud z nápadu nakonec nic nebude, byl by to už druhý potenciální seriál na motivy Andrewova díla, který by takhle dopadl. Před časem se připravoval seriál na motivy Gattacy, leč v červnu se objevila zpráva, že z projektu nakonec nic nebude.

Foto: Původní Truman Show

Zdroje: Deadline, Screen Rant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Gattaca

24.10.1997 | USA
Sci-Fi, Thriller, Mysteriózní, Romantický
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu